Sport

DALIĆ ODLUČIO Dubrovački zet neće biti među 11 Vatrenih protiv Španjolske

DALIĆ ODLUČIO Dubrovački zet neće biti među 11 Vatrenih protiv Španjolske

Hrvatska reprezentacija odradila je trening u Rovinju tri dana uoči ogleda osmine finala Europskog prvenstva protiv Španjolske, a Zlatko Dalić počeo je razmišljati o idealnoj jedanaestorici za taj susret, piše Index.hr.

Hrvatska je protiv Škotske izgledala dobro i moguće je da Dalić ne bi ništa mijenjao da na to nije primoran zbog suspenzije Dejana Lovrena nakon dva žuta kartona. Trenutno se čini da će zbog toga na stopersku poziciju biti prebačen Joško Gvardiol.

Jedna od dvije opcije je da zaigra stoperski tandem iz utakmice protiv Engleske, kada je ozlijeđenog Lovrena mijenjao Duje Ćaleta-Car. Ipak, Daliću je zasmetala njegova pogreška kod jedinog gola koji je Hrvatska primila. Stoper Marseillea je preagresivno istrčao iz obrambene linije te je ostavio velik prostor iza svojih leđa, u koji je utrčao Sterling i zabio pogodak.

– Dobili smo gol iz onoga što smo sedam dana vježbali da se ne dogodi – istaknuo je tada Dalić.

Stoga se danas na treningu uvježbavala varijanta u kojoj na lijevom stoperu, svojoj primarnoj poziciji, igra Joško Gvardiol, dok bi oporavljeni Borna Barišić zauzeo mjesto na lijevom beku.

– Gvardiol u zadnje vrijeme igra na lijevom beku, i to jako dobro, iako je njegova pozicija možda ona stoperska – govorio je Dalić o Gvardiolu još 17. svibnja, kada je objavio popis putnika na Euro. Već tada je nagovijestio da mladog braniča vidi na stoperu, ali Barišićeva ozljeda primorala je Dalića da ga stavi na lijevog beka.

Druga Dalićeva dilema također je u obrani, na poziciji desnog beka. Jedan od razloga zbog kojih je Josip Juranović zaigrao protiv Škotske jest i umor Šime Vrsaljka. Vrsaljko se sada regenerirao i spreman je zaigrati od prve minute, ali Juranović je odigrao jako dobar susret i nametnuo se izborniku.

Ostatak momčadi trebao bi biti nepromijenjen. Dakle, Brozović, Kovačić i Modrić zaigrat će u sredini, a naprijed će biti Vlašić, Perišić i Petković.

Hrvatska za Španjolsku: Livaković – Juranović/Vrsaljko, Vida, Gvardiol, Barišić – Brozović, Kovačić – Vlašić, Modrić, Perišić – Petković

Foto: HNS/Twitter

Pročitajte još

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist

MINI-KOŠARKA Juniori Dubrovnika treći na Prvenstvu Dalmacije!

Dulist