Aktualno

IZVJEŠTAJ IZ ŽUPSKE KOLONE Mama, mama, idemo li?

IZVJEŠTAJ IZ ŽUPSKE KOLONE Mama, mama, idemo li?

Novi radni tjedan. Delumbija. Uff… No ovo moje ‘uf’ nije ono uobičajeno za ponedjeljak, jer se tom ‘uf’ zbog ponedjeljka od prije tri mjeseca pridužilo i ono ‘ufff’ zbog prometnog kolapsa na putu od kuće do posla, zbog kojega putujem uru i kusur vremena.

A vožnja izgleda otprilike vozi (najvećim dijelom u prvoj brzini, na nizbrdicama srećom u leru), stani, vozi, stani, vozi, stani… i tako dok te ne zabole obje noge, leđa i dok ne izgubiš ‘skuliranost’ koju bi u vožnji zapravo trebao imati. Vrhunac svega je kad na lokalnom radiju čujem – nema gužvi i zastoja u prometu! Kao da se njih ne tiče što brojni građani stoje u kolonama i voze više od uru vremena. Točnije, u prosjeku od Plata do Lapada vozim brzinom od 17 kilometara na sat! I nije ni čudno što na posao dođem s osjećajem kao da sam već na pola radnog vremena.
No, vratimo se ponedjeljku, 15. veljače. Iz Plata krećem u 7.20 sati i već sa strepnjom mislim što me sve čeka, gdje će me dočekati početak kolone. Za četiri minute sam odgovor na to pitanje i otkrila – netom što sam prošla Trgovište stala sam. Sve naravno zbog privremene regulacije prometa na raskrižju u Srebrenom, gdje radove obavlja Elektrojug. I tako počinje agonija – kreni, stani, kreni, stani… a iza mene se čuje ‘Idemo li, mama?’ Moje dijete inače uživa u vožnji, ali i ono se uznervozi u tim svim silnim kolonama i stajanjima (ili osjeti moju nemoć i nervozu pa i ona počne – Idemo mama, idemo mama, Mama, idemo li?).

Kako izgleda svakodnevno putovanje do grada, i koliko puta se stane u tih 17 kilometara potražite u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

ZABRINJAVAJUĆE Kod tinejdžera koji puše e-cigarete pronađeni toksični metali u urinu

Dulist

[FOTO] RAZBACANO UZ MAGISTRALU Smeće s pogledom na Grad

Dulist

[FOTOGALERIJA] U ČAST BRANITELJA Pogledajte rafale koji su danas preletjeli Hrvatsku

Dulist