Crna kronika

IZVJEŠĆE ZA PROMET Težak tjedan iza nas, dvije smrti na cestama…

mup policija03

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe smrtno stradale i jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene, dok je s materijalnom štetom zabilježeno sedam prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 367 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. ‘četiri ubojice u prometu’.

Tako su 222 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 14 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 9 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirane su 6 osobe.

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 30 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 27 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja – ističu iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Prva prometna nesreća se dogodila 26. prosinca u Opuzenu kada je 75-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, tijekom kretanja državnom cestom D-8 iz smjera Opuzena prema Dubrovniku, iz neutvrđenih razloga, sišao van ruba kolnika gdje je udario u stablo, a potom i u parkirano teretno vozilo. Vozač je nažalost preminuo na mjestu događaja.

Druga prometna nesreća se dogodila 1. siječnja ove godine, u ponoć i 40 sati u ulici Druge Dalmatinske brigade u Dubrovniku. U ovoj prometnoj nesreći smrtno je stradao 40-godišnji motociklist koji je motociklom udario u podignuti betonski rubnjak, a potom i u metalnu zaštitnu ogradu. Vozač je na mjestu događaja zadobio teške tjelesne ozljede od kojih je nažalost naknadno preminuo u dubrovačkoj bolnici, dok je njegov suputnik lakše ozlijeđen.

– Najveća koncentracija alkohola od 1,40 g/kg izmjerena je 38-godišnjaku koji je u utorak, 27. prosinca, u 2 i 35 sati zaustavljen u Dubrovniku prilikom redovne kontrole prometa. Vozač je isključen iz prometa i prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 5 tisuća kuna i dvomjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije – navode iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Pročitajte još

SIMOVIĆ: Situacija je bolja, najvažnije da smo požar zaustavili u dijelu prema Ponikvama

Dulist

Jak vjetar otežava gašenje požara na Pelješcu, angažirana i četiri kanadera

Dulist

Buknuo požar poviše Ponikava, upućena tri kanadera

Dulist