Grad

Izrađena Baza geo-lokacija pristupačnih za osobe u invalidskim kolicima

U Centru za mlade Dubrovnik predstavljena je Baza geo-lokacija s preko 500 točaka pristupačnih za osobe u invalidskim kolicima, realizirane u sklopu EU projekta RAGUsa 2.0 – Razvoj kApaciteta Gradskih Udruga. Projekt provodi Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s partnerima, a provedeni postupak i njegov rezultat predstavo je autor Dino Bečić.

U konačnici je izrađena otvorena baza prostornih podataka, web portal kao jedinstveno mjesto za prikaz podataka o dostupnim, teško dostupnim ili nedostupnim lokacijama, s kartom pristupačnosti koja je dostupna preko web aplikacije. Karta predstavlja mapirane lokacije grada Dubrovnika u svrhu pružanja informacija o dostupnosti javnih površina za osobe s invaliditetom u kolicima, s označenim preprekama poput rubnjaka, skalina, nagiba i priloženim fotografijama lokacije.

Gradonačelnik Mato Franković naglasio je važnost ovog projekta i kazao kako će ovakva baza pomoći i Gradu Dubrovniku kada ide u sanaciju i uređenje ulica da ima i podatak o tome koje se potencijalne barijere nalaze u toj ulici i koje su tehničke mogućnosti za premostiti takvu barijeru.

-Veliki je posao napravljen i vjerujem da se zajednički, već postojećim podacima, ova baza može nadopuniti kako bismo u konačnici imali sigurne rute kretanja i na za naše posjetitelje i za građane. Mi kao jedinica lokalne samouprave radimo na umanjivanju tih barijera i zasigurno ćemo u tu svrhu koristiti ovu aplikaciju – kazao je gradonačelnik Franković.

Pročitajte još

KRITIKA S DRUŠTVENIH MREŽA: Novi ‘pametni’ semafor spojen produžnim kabelom i zalijepljeni izolir trakom

Dulist

REGIONALNI PRVACI NA PRIJEMU Gradonačelnik: Jug je sinonim Dubrovnika i sporta

Dulist

[FOTO] Premiještaju se knjige iz spremišta u svetom Luki u Državni arhiv Dubrovnik

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija