Grad

Izrađena Baza geo-lokacija pristupačnih za osobe u invalidskim kolicima

baza geo lokacija

U Centru za mlade Dubrovnik predstavljena je Baza geo-lokacija s preko 500 točaka pristupačnih za osobe u invalidskim kolicima, realizirane u sklopu EU projekta RAGUsa 2.0 – Razvoj kApaciteta Gradskih Udruga. Projekt provodi Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s partnerima, a provedeni postupak i njegov rezultat predstavo je autor Dino Bečić.

U konačnici je izrađena otvorena baza prostornih podataka, web portal kao jedinstveno mjesto za prikaz podataka o dostupnim, teško dostupnim ili nedostupnim lokacijama, s kartom pristupačnosti koja je dostupna preko web aplikacije. Karta predstavlja mapirane lokacije grada Dubrovnika u svrhu pružanja informacija o dostupnosti javnih površina za osobe s invaliditetom u kolicima, s označenim preprekama poput rubnjaka, skalina, nagiba i priloženim fotografijama lokacije.

Gradonačelnik Mato Franković naglasio je važnost ovog projekta i kazao kako će ovakva baza pomoći i Gradu Dubrovniku kada ide u sanaciju i uređenje ulica da ima i podatak o tome koje se potencijalne barijere nalaze u toj ulici i koje su tehničke mogućnosti za premostiti takvu barijeru.

-Veliki je posao napravljen i vjerujem da se zajednički, već postojećim podacima, ova baza može nadopuniti kako bismo u konačnici imali sigurne rute kretanja i na za naše posjetitelje i za građane. Mi kao jedinica lokalne samouprave radimo na umanjivanju tih barijera i zasigurno ćemo u tu svrhu koristiti ovu aplikaciju – kazao je gradonačelnik Franković.

Pročitajte još

Medicinska sestra u pedijatrijskoj ambulanti na Pločama dala otkaz, ali nema razloga za brigu!

Dulist

Obnovljenu Spomen sobu poginulih dubrovačkih branitelja obišlo preko 22 tisuće posjetitelja

Dulist

UDRUGA DEŠA Predstavljen nacrt nove Strategije za zaštitu i borbu protiv nasilja u obitelji

Dulist