Hrvatska

IZNIMKE OD PRAVILA Ugostitelji će u novogodišnjoj noći kusur moći vraćati i u kunama

Hrvatska obrtnička komora (HOK) ishodila je iznimku od općih pravila o uvođenju eura za ugostitelje koji će u novogodišnjoj noći moći vraćati ‘kusur‘ u kunama i nakon što uđemo u 2023., piše Jutarnji list.
– Ugostiteljima i drugim usko povezanim djelatnostima omogućeno je u novogodišnjoj noći i na dan 1. siječnja 2023. godine fleksibilnost u povratu kuna. Omogućeno im je kao primateljima plaćanja, za plaćanje gotovim novcem ostatak vratiti u gotovom novcu kune, sukladno Zakonu o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj i predviđenim iznimkama od primjene pravila postupanja tijekom razdoblja dvojnog optjecaja – ističu u HOK-u za Jutarnji.
Inače, prva dva tjedna u siječnju moći ćemo plaćati i u eurima i u kunama s tim da će nam se ostatak novca vraćati u eurima, osim kod spomenutih iznimki.

Pročitajte još

POVEĆANJE Koliko će od utorka koštati benzin, dizel, a koliko pak plin?

Dulist

Napojnice postaju dio računa: ‘Ovakav tretman olakšat će način naplate karticama’

Dulist

Nastavite primati dječji doplatak u 2023., podnesite zahtjev do 1. ožujka

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija