Aktualno

Iznenadili radovi, skeptičan i Vlahušić

Uz sva aktualna gradilišta na području grada, od Sustjepana, preko Gruža i Ilijine glavice do onih na tunelu ispod Srđa, koja usporavaju promet u planu su i brojna dodatna.

Tako će se postojećim radovima uskoro priključiti i oni na rekonstrukciji ulice Žrtava Dakse, uz Batalu, te radovi na još jednom ulazu u Grad – na potezu Vrbica – Lozica gdje bi gradska uprava iste trebala koordinirati s Hrvatskim cestama.

– To je glavi ulaz u Grad gdje će kroz 2 do 3 mjeseca trebati biti uspostavljena privremena regulacija – zaključio je gradonačelnik Vlahušić, istaknuvši kako je riječ o investiciji teškoj 20 milijuna kuna (po 10 milijuna kuna ulažu Vodovod i Hrvatske ceste). Tu je gradonačelnik čak zazvučao pomalo skeptično po pitanju tolikog broja gradilišta. A kad bi HEP, rekao je, krenuo u ugovorene investicije, ne bi postojao komad gradske ulice koji ne bi bio obuhvaćen radovima.

– Ono što mi nismo obuhvatili, kopat će HEP – rekao je Vlahušić.
Da nitko nije planirao ovakav obim radova, svjedoči i činjenica da ovih dana u Dubrovniku nije bilo za nabaviti mreže za ograditi gradilišta niti semafora za regulaciju prometa, a tek smo, slavodobitno je izgovorio gradonačelnik, na 50 posto ugovorenih radova.

Ipak, iz gradskog prijevoznika Libertasa poručuju kako po pitanju voznog reda autobusa nemaju problema. Iz Mokošice za grad, zbog zatvorenog Susjtepana, busevi idu preko Mosta. Prvih je dana, rekao je Periša Šenman, rukovoditelj prometnog odjela, bilo je poziva građana dok se nisu naviknuli da su stanice s druge strane ceste. Također se pojavio problem i sa Sustjepanom gdje kombi nije zadovolji kapacitete pa su od danas na liniji Kolodvor – Sustjepan uvedeni veći autobusi s pojačanim voznim redom. Radova, rekao je Šenman, ima i po Župi i po Konavlima pa svi krive Libertas.

Za kraj, istaknut ćemo gradonačelnikovu zahvalu policiji i novom načelniku PU, jer se bez policije i njihove regulacije prometa sve ovo ne bi moglo graditi“.

Pročitajte još

PRODAJA SE PRESELILA U VIRTUALNE VODE Raste kupovina u ‘dva klika’

Dulist

Iz sustava eNautika izbrisano 807 čarterskih tvrtki

Dulist

Dubravka i Romana pobijedile su rak dojke: ‘Treba naći motiv za život!

Maria Prkut

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija