Kultura

IZLOŽBA U KNJIŽNICAMA Ljetnikovac Skočibuha u očima dubrovačkih umjetnika

IZLOŽBA U KNJIŽNICAMA Ljetnikovac Skočibuha u očima dubrovačkih umjetnika

Izložba radova pod nazivom ‘Ljetnikovac Skočibuha’ koji su nastali na prvoj likovnoj koloniji u organizaciji Dubrovačke udruge likovnih umjetnika i Dubrovačkih knjižnica, otvorena je u subotu u prizemlju Narodne knjižnice Grad. Umjetnici su slikali motive iz vanjskog prostora ljetnikovca.

Predsjednik DULU-a Valter Kožul, zahvalio se svim prisutnima, organizatorima, ali posebno Robertu Kralju, restauratoru i djelatniku Dubrovačkih knjižnica na čiji je poziv sve i krenulo, istaknuvši kako je ova bila ‘kvalitetna kolonija po rezultatu’.

Izloženi su radovi 17 članova Udruge: Andrea Vukoja, Dragica – Maca Lučić, Dubravka Rathman, Franica Čebirić, Josip Škerlj, Luce Đuraš, Marijana Hure, Marijan Fragić, Maro Kriste, Mirica Dubčić, Miroslav Stamatović, Mišo Baričević, Nikola – Nino Dubčić, Pero Skvrce, Robert Kralj, Sunčana Barbarić i Valter Kožul.

Sljedeća likovna kolonija u organizaciji DULU-a i Dubrovačkih knjižnica održat će se također u ljetnikovcu Skočibuha u subotu 29. kolovoza, a ovaj put moći će sudjelovati samo članovi Udruge.

Izložba ‘Ljetnikovac Skočibuha’ ostaje otvorena do sredine rujna.

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist