Kultura

IZLOŽBA U KNJIŽNICAMA Ljetnikovac Skočibuha u očima dubrovačkih umjetnika

Izložba radova pod nazivom ‘Ljetnikovac Skočibuha’ koji su nastali na prvoj likovnoj koloniji u organizaciji Dubrovačke udruge likovnih umjetnika i Dubrovačkih knjižnica, otvorena je u subotu u prizemlju Narodne knjižnice Grad. Umjetnici su slikali motive iz vanjskog prostora ljetnikovca.

Predsjednik DULU-a Valter Kožul, zahvalio se svim prisutnima, organizatorima, ali posebno Robertu Kralju, restauratoru i djelatniku Dubrovačkih knjižnica na čiji je poziv sve i krenulo, istaknuvši kako je ova bila ‘kvalitetna kolonija po rezultatu’.

Izloženi su radovi 17 članova Udruge: Andrea Vukoja, Dragica – Maca Lučić, Dubravka Rathman, Franica Čebirić, Josip Škerlj, Luce Đuraš, Marijana Hure, Marijan Fragić, Maro Kriste, Mirica Dubčić, Miroslav Stamatović, Mišo Baričević, Nikola – Nino Dubčić, Pero Skvrce, Robert Kralj, Sunčana Barbarić i Valter Kožul.

Sljedeća likovna kolonija u organizaciji DULU-a i Dubrovačkih knjižnica održat će se također u ljetnikovcu Skočibuha u subotu 29. kolovoza, a ovaj put moći će sudjelovati samo članovi Udruge.

Izložba ‘Ljetnikovac Skočibuha’ ostaje otvorena do sredine rujna.

Pročitajte još

VIDEO Mladi umjetnici i DSO održali koncert ispred Kneževa dvora

Dulist

Mladi glazbenici nastupaju s DSO-om ispred Dvora

Dulist

DENIS MARTINOVIĆ O ‘NAPOLEONOVOJ CESTI’ Gradili su je naši ljudi, a novca je kao i sad nedostajalo

Iva Dedo

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija