Aktualno

IZLOŽBA POVODOM OKRUGLE OBLJETNICE Trideseti rođendan Slikarskog odjela UŠLS-a

usls

Iz Umjetničke škole Luke Sorkočevića poslali su poziv svim sadašnjim i bivšim učenicima Slikarskog odjela za sudjelovanje na izložbi kojom će se obilježiti 30. obljetnica osnivanja odjela.

-Ove godine obilježavamo 30. rođendan Slikarskog odjela UŠLS-a i pozivamo sve vas koji ste pohađali ili pohađate našu školu da zajedno proslavimo taj značajni jubilej. Organiziramo obljetničku izložbu u Lazaretima u razdoblju od prosinca 2023. do siječnja 2024. godine. Točan termin izložbe bit će objavljen početkom rujna. Uz nju će se tiskati i monografija autorice Ive Körbler, koja će ujedno i kurirati izložbu, u kojoj će biti predstavljeni svi izlagači. Planiran je i popratni program – ističe se u pozivu. Mogu se uključiti s po jednim radom dimenzija 30×40 ili 40×30 cm, odnosno, 30x40x30 cm ako se radi o skulpturi. Radi velikog broja sudionika, odlučeno je o ovim dimenzijama djela, kako bi sva stala u izložbeni prostor. Odabir tehnike, medija i izričaja prepušten je autoru. Radovi se šalju neopremljeni. Opremit će ih organizator. UŠLS ne preuzima obvezu produkcije radova, kao ni obvezu i trošak dostave i povrata radova, navode.

-Radovi će se moći donijeti ili poslati u razdoblju od 11. do 29. rujna, na adresu: Umjetnička škola Luke Sorkočevića, Slikarski odjel (ex zarazni odjel), UNIDU campus, Branitelja Dubrovnika 45, 20 000 Dubrovnik. Preuzimat ćemo ih radnim danom od 11 do 13 sati. Autori su, prilikom primopredaje rada, dužni potpisati suglasnost da UŠLS može sve predane podatke i materijale koristiti u promotivne svrhe. Potrebno je priložiti i osnovne podatke o radu (naslov, godina i tehnika) i kratku biografiju (do 1000 znakova). Molimo vas da podatke o radu i biografiju pošaljete i na mail galerijamladih.usls@gmail.com Ako želite sudjelovati u proslavi molimo vas da nam se što prije javite na mail galerijamladih.usls@gmail.com kako bismo stekli približnu predodžbu o broju zainteresiranih i kako bismo ubuduće mogli međusobno komunicirati vezano uz ovaj projekt – objašnjavaju u pozivu.

Zamolili su i na slanje zanimljivih fotografija iz razdoblja kad su pohađali našu školu.

-Željeli bismo u sklopu izložbe prikazati kako je kroz trideset godina izgledao život i rad na našem odjelu. Fotografije će nam biti potrebne i za monografiju o Umjetničkoj školi. Radujemo se vašim radovima i fotografijama, a najviše našem ponovnom susretu – ističu profesori slikarskog odjela Umjetničke škole Luke Sorkočevića.

Pročitajte još

SUZE, TUGA I BOL PRED SUDOM Obitelj u tišini na prosvjedu tražila pravdu za Katu i Stipu

Dulist

Dubrovnik i Sanya jačaju suradnju: Skulptura “Sveti Vlaho i Grad” predana gradonačelniku Sanye

Dulist

Požar kod Orebića brzom intervencijom vatrogasaca stavljen pod kontrolu

Dulist