Kultura

OSVRT Izložba ‘Pogled’ Ivane Jovanović Trostmann u palači Sponza

Dubrovačka akademska slikarica Ivana Jovanović Trostmann u sklopu drugog izdanja manifestacije ‘Kršćansko lice kulture’ u atriju palače Sponza predstavila je novu samostalnu izložbu slika Pogled.
Izložba je otvorena 23. ožujka 2021., a otvaranje se moglo pratiti online. Izložene radove možete pogledati do 12. travnja 2021.
Izloženo je trideset i pet radova – ulja i akrili na platnu velikih formata, nastalih u zadnje dvije godine. U ime Vijeća za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije obratio se Josip Mikuš. Izložba Pogled jedina je izložba u sklopu ovogodišnje manifestacije ‘Kršćansko lice kulture’.
Duhovnu misao u sklopu otvaranja dali su p. Vinko Maslać i don Marin Lučić. Motiv izložbe bila je rečenica Miha Rusa koji je preminuo prošle godine, a njegove odabrane stihove pročitala je Marija Đurović. Likovni osvrt dala je dr. sc. Katja Bakija.
Likovni postav izložbe napravila je Lea Đurović-Ruso. Moderatorica večeri bila je prof. Maja Žugaj-Borić. Katalog izložbe dizajnirao je Vinko Rožić.
-I ovom izložbom autorica nam je potvrdila ozbiljnost i predanost promišljanja kršćanskih motiva u svom slikarstvu, posebice Krista kojem se kao duhovnom ishodištu i središnjoj tematskoj osi svojom snažnom kreativnom energijom uvijek iznova ustrajno vraća stvarajući djela kojima značajno obogaćuje kristovsku baštinu hrvatske likovnosti kao i hrvatsku sakralnu umjetnost – rekla je dr. sc. Katja Bakija.

Piše: Brigita Peček

Pročitajte još

Komorni sastav DSO-a s violinisticom Evom Šulić u četvrtak u Dvoru

Dulist

Književna večer u Lazaretima uz Moniku Herceg i Ivanu Bodrožić

Dulist

POD ISTIM KROVOM Eksperiment Amirove integracije u njemačko društvo

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija