Kultura

OSVRT Izložba ‘Pogled’ Ivane Jovanović Trostmann u palači Sponza

OSVRT Izložba 'Pogled' Ivane Jovanović Trostmann u palači Sponza

Dubrovačka akademska slikarica Ivana Jovanović Trostmann u sklopu drugog izdanja manifestacije ‘Kršćansko lice kulture’ u atriju palače Sponza predstavila je novu samostalnu izložbu slika Pogled.
Izložba je otvorena 23. ožujka 2021., a otvaranje se moglo pratiti online. Izložene radove možete pogledati do 12. travnja 2021.
Izloženo je trideset i pet radova – ulja i akrili na platnu velikih formata, nastalih u zadnje dvije godine. U ime Vijeća za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije obratio se Josip Mikuš. Izložba Pogled jedina je izložba u sklopu ovogodišnje manifestacije ‘Kršćansko lice kulture’.
Duhovnu misao u sklopu otvaranja dali su p. Vinko Maslać i don Marin Lučić. Motiv izložbe bila je rečenica Miha Rusa koji je preminuo prošle godine, a njegove odabrane stihove pročitala je Marija Đurović. Likovni osvrt dala je dr. sc. Katja Bakija.
Likovni postav izložbe napravila je Lea Đurović-Ruso. Moderatorica večeri bila je prof. Maja Žugaj-Borić. Katalog izložbe dizajnirao je Vinko Rožić.
-I ovom izložbom autorica nam je potvrdila ozbiljnost i predanost promišljanja kršćanskih motiva u svom slikarstvu, posebice Krista kojem se kao duhovnom ishodištu i središnjoj tematskoj osi svojom snažnom kreativnom energijom uvijek iznova ustrajno vraća stvarajući djela kojima značajno obogaćuje kristovsku baštinu hrvatske likovnosti kao i hrvatsku sakralnu umjetnost – rekla je dr. sc. Katja Bakija.

Piše: Brigita Peček

Pročitajte još

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist

DUNJALUK U LAZARETIMA Sevdah za one koji misle da ga ne vole

Dulist

NOVA IZLOŽBA U FLORI ‘Uništenje’ Josipe Vlašić

Ivana Mijić Vulinović