Kultura

OSVRT Izložba ‘Pogled’ Ivane Jovanović Trostmann u palači Sponza

Dubrovačka akademska slikarica Ivana Jovanović Trostmann u sklopu drugog izdanja manifestacije ‘Kršćansko lice kulture’ u atriju palače Sponza predstavila je novu samostalnu izložbu slika Pogled.
Izložba je otvorena 23. ožujka 2021., a otvaranje se moglo pratiti online. Izložene radove možete pogledati do 12. travnja 2021.
Izloženo je trideset i pet radova – ulja i akrili na platnu velikih formata, nastalih u zadnje dvije godine. U ime Vijeća za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije obratio se Josip Mikuš. Izložba Pogled jedina je izložba u sklopu ovogodišnje manifestacije ‘Kršćansko lice kulture’.
Duhovnu misao u sklopu otvaranja dali su p. Vinko Maslać i don Marin Lučić. Motiv izložbe bila je rečenica Miha Rusa koji je preminuo prošle godine, a njegove odabrane stihove pročitala je Marija Đurović. Likovni osvrt dala je dr. sc. Katja Bakija.
Likovni postav izložbe napravila je Lea Đurović-Ruso. Moderatorica večeri bila je prof. Maja Žugaj-Borić. Katalog izložbe dizajnirao je Vinko Rožić.
-I ovom izložbom autorica nam je potvrdila ozbiljnost i predanost promišljanja kršćanskih motiva u svom slikarstvu, posebice Krista kojem se kao duhovnom ishodištu i središnjoj tematskoj osi svojom snažnom kreativnom energijom uvijek iznova ustrajno vraća stvarajući djela kojima značajno obogaćuje kristovsku baštinu hrvatske likovnosti kao i hrvatsku sakralnu umjetnost – rekla je dr. sc. Katja Bakija.

Piše: Brigita Peček

Pročitajte još

OTVORENA IZLOŽBA ‘NAPOLEONOVA CESTA U DALMACIJI’ S tih 500 kilometara tada makadamskog puta se i danas koristimo

Dulist

Luki Šeriću i Iris Mihajlović uručena nagrada ‘Plautilla’

Dulist

SJAJNA VIJEST Prvi put nakon 1998. Dubrovnik dobiva srednju baletnu školu!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija