Hrvatska

IZDVOJENO 1,63 MILJARDE EURA Povećana plaća za 244 tisuće zaposlenika javne uprave

IZDVOJENO 1,63 MILJARDE EURA Povećana plaća za 244 tisuće zaposlenika javne uprave

Za 244 tisuće zaposlenika javne uprave počela je isplata plaća prema novim, uvećanim koeficijentima. Plaće su u travnju povećane u prosjeku za 32 posto u odnosu na isto razdoblje lani, priopćilo je Ministarstvo pravosuđa i uprave. Za najveće povećanja plaća službenika i namještenika izdvojeno je 1,63 milijarde eura.

– Uvećanje plaća u državnoj službi i javnim službama rezultat je reforme sustava plaća kojom je Vlada Republike Hrvatske nakon gotovo tri desetljeća uvela novi sustav plaća, pravedniju i jednostavniju kategorizaciju i konsolidaciju radnih mjesta u državnoj službi i javnim službam – ističe se u priopćenju.

Donošenje jedinstvenog Zakona o plaćama u državnoj službi i javnim službama rezultat je socijalnog dijaloga vlade i sindikata i nastavak politike rasta plaća, navode iz Ministarstva.

Reformom sustava plaća doneseni su i novi koeficijenti u Hrvatskoj vojsci, čime su plaće hrvatskim vojnicima uvećane za oko 38 posto. Te su stupile na snagu izmjene i dopune Zakona o plaći i drugim materijalnim pravima pravosudnih dužnosnika zbog čega će sucima i državnim odvjetnicima biti uvećane plaće i materijalna prava.

 

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist