Županija

Izdana građevinska dozvola za kolni pristup groblju Dubac

Izdana građevinska dozvola za kolni pristup groblju Dubac

Iz Općine Župa dubrovačka izvijestili su kako je tvrtka Groblje Dubac d.o.o. ishodila dugo očekivanu građevinsku dozvolu od strane Upravnog odjela za prostorno uređenje i gradnju Dubrovačko neretvanske županije za gradnju kolnog pristupa budućem groblju Dubac.

Višegodišnja nemogućnost otkupa potrebnog zemljišta od strane privatnih vlasnika bila je osnovna prepreka izdavanju građevinske dozvole. Općina Župa dubrovačka uspjela je otkupiti potrebno zemljište unutar obuhvata ceste sukladno već ranije izrađenoj projektnoj dokumentaciji, te su stečeni uvjeti za konačno izdavanje građevinske dozvole.

Projektantska vrijednost izgradnje pristupne ceste od D8 nasuprot ulaza u poslovnu zonu do obuhvata Groblja Dubac procijenjena je na iznos od 5,5 milijuna kuna. Potrebna sredstva već su ranije osigurana u Proračunu Općine Župa dubrovačka, a bit će financirana sukladno Sporazumu između Grada Dubrovnika i Općine u omjeru 76% Grad Dubrovnik i 24% Općina Župa dubrovačka.

Općina odmah kreće u raspisivanje natječaja, te će se nakon provedenog postupka javne nabave i odabira najpovoljnijeg ponuditelja krenuti u izgradnju iste. Trenutno se na obuhvatu Groblja izvode radovi izgradnje potpornih i gabionskih zidova koje izvodi tvrtka Georad iz Makarske, a u tijeku je i postupak javne nabave za izgradnju južnog potpornog zida i ostalih zidova u obuhvatu Groblja Dubac. Dobivanjem građevinske dozvole omogućeno je i ishođenje potrebne lokacijske dozvole za izgradnju Groblja Dubac.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist