Grad

IZDAN NOVI CERTIFIKAT ‘Vodovod dokazao visoke standarde upravljanja sigurnošću vode’

Vodovod Dubrovnik

Dubrovački Vodovod ispunjava sve zahtjeve prema ISO 22000 normi i HACCP plan, čime su, javljaju iz ove gradske tvrtke, ponovno dokazali kako se pridržavaju najviših standarda pri upravljanju sigurnošću vode.

-Nakon uspješno dovršenog procesa provjere sukladnosti sa standardima ove norme, a u sklopu kojeg je Vodovod demonstrirao kako ispunjava sve zahtjeve i provodi potrebne mjere, na razdoblje od tri godine izdan je novi certifikat kao dokaz da su aktivnosti povezane sa zahvaćanjem, kondicioniranjem i distribucijom vode za ljudsku potrošnju sukladne traženim standardima. Proces recertifikacije vodili su auditori i iz jedne od vodećih svjetskih certifikacijskih kuća, tvrtke SGS sa sjedištem u Švicarskoj – navodi se u priopćenju Vodovoda.

ISO 22000 je prva međunarodna norma za implementaciju sustava zdravstvene sigurnosti hrane, a obuhvaća interaktivnu komunikaciju, upravljanje sustavom i upravljanje rizicima. Norma definira sustav upravljanja sigurnošću hrane koristeći sedam principa analize opasnosti i kritičnih kontrolnih točaka (HACCP) uz dodatne preduvjete kojima se osigurava kvalitetna kontrola u svim dijelovima lanca kojim voda prolazi – od izvora do krajnjeg korisnika.

Ovu normu Vodovod Dubrovnik uveo je prije tri godine, a uspješno dovršenim procesom recertifikacije, naglašavaju iz trvtke, još su jednom potvrđeni visoki standardi rada i brige za zdravlje potrošača.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist