Politika

IZBORI ZA NAČELNIKE Oni su osvojili mandat već u prvom krugu

Državno izborno povjerenstvo u cijelosti je obradilo glasove na biračkim mjestima u Općini Janjina te je HDZ-ov kandidat Vlatko Mratović kao jedini kandidat osvojio novi mandat s 202 glasa. U cijelosti su obrađeni i rezultati za Općinu Trpanj te je HDZ-ov Jakša Franković osvojio novi mandat sa 301 glasom ili 63 posto te je tako pobijedio dva protukandidata nezavisnog Josipa Nesanovića i HNS-ova Željka Šegetina. HDZ je osvojio ponovno i Općinu Zažablje gdje je pobjedu ponovno odnijela Maja Vrnoga s 274 glasa. U HDZ-ovim rukama ostao je i Mljet s načelnikom Đivom Marketom koji je pobjedu odnio sa 477 glasova ili 61, 07 posto te je pobijedio SDP-ovog Nikolu Markovića koji je osvojio 32, 65 posto te KLGB Mladena Franića s 5,59 posto. I Kula Norinska ostala je u HDZ-ovim rukama gdje je Nikola Krstičević odnio pobjedu s 506 glasova ili 54, 70 posto. Imao je dva protukandidata i to MOST-ova Srećka Ćelića koji je osvojio 28 posto glasova dok je na trećem mjestu SDP-ov Leonard Vučković s 13, 18 posto.

Pobjedu je Konavlima odnio i Božo Lasić s 2853 glasova ili 65, 36 posto. U Smokvici je s 402 glasa novi mandat osvojio SDP-ov Kuzma Tomašić dok je njegova protukandidatkinja iz HDZ-a Petra Tomašić osvojila 175 glasova. HDZ-ov Vedran Antunica sa 706 glasova ili 60,65 posto odnio je pobjedu u Općini Ston, a imao je dva protukandidata. SDP-ova Katarina Gugić s 1141 glas ili 53,69 posto odnijela je pobjedu u Vela Luci, a imala je dva protukandidata.

 

Pročitajte još

MARO KRISTIĆ Zašto je podržan plan Zračne luke koji pokriva nečiju nesposobnost?

Dulist

FRANKOVIĆ UZVRATIO SRĐEVCIMA Pozdravila vas je Renata Suša

Dulist

SRĐEVCI FRANKOVIĆU ‘Ako se želite boriti za javni interes, uvijek ste stranka u postupku, ne samo kad vam to odgovara’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija