Politika

IZBORI ZA NAČELNIKE Oni su osvojili mandat već u prvom krugu

Državno izborno povjerenstvo u cijelosti je obradilo glasove na biračkim mjestima u Općini Janjina te je HDZ-ov kandidat Vlatko Mratović kao jedini kandidat osvojio novi mandat s 202 glasa. U cijelosti su obrađeni i rezultati za Općinu Trpanj te je HDZ-ov Jakša Franković osvojio novi mandat sa 301 glasom ili 63 posto te je tako pobijedio dva protukandidata nezavisnog Josipa Nesanovića i HNS-ova Željka Šegetina. HDZ je osvojio ponovno i Općinu Zažablje gdje je pobjedu ponovno odnijela Maja Vrnoga s 274 glasa. U HDZ-ovim rukama ostao je i Mljet s načelnikom Đivom Marketom koji je pobjedu odnio sa 477 glasova ili 61, 07 posto te je pobijedio SDP-ovog Nikolu Markovića koji je osvojio 32, 65 posto te KLGB Mladena Franića s 5,59 posto. I Kula Norinska ostala je u HDZ-ovim rukama gdje je Nikola Krstičević odnio pobjedu s 506 glasova ili 54, 70 posto. Imao je dva protukandidata i to MOST-ova Srećka Ćelića koji je osvojio 28 posto glasova dok je na trećem mjestu SDP-ov Leonard Vučković s 13, 18 posto.

Pobjedu je Konavlima odnio i Božo Lasić s 2853 glasova ili 65, 36 posto. U Smokvici je s 402 glasa novi mandat osvojio SDP-ov Kuzma Tomašić dok je njegova protukandidatkinja iz HDZ-a Petra Tomašić osvojila 175 glasova. HDZ-ov Vedran Antunica sa 706 glasova ili 60,65 posto odnio je pobjedu u Općini Ston, a imao je dva protukandidata. SDP-ova Katarina Gugić s 1141 glas ili 53,69 posto odnijela je pobjedu u Vela Luci, a imala je dva protukandidata.

 

Pročitajte još

KRISTIĆ ‘Vlada i Sabor odbili su sve naše amandmane na proračun za projekte u ovoj županiji’

Dulist

MATO FRANKOVIĆ: Nemam namjeru pregovarati i razgovarati s Vlahušićem. Službene većine u Gradskom vijeću – nema!

Dulist

Evo tko je dao vijećničku prisegu u Konavlima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija