Grad

IZBORI PRED VRATIMA Od Dujmovića do Putice, tko želi na saborske liste?

IZBORI PRED VRATIMA Od Dujmovića do Putice, tko želi na saborske liste?

Sudeći prema najavama koje posljednjih dana stižu iz službenog Zagreba, parlamentarni izbori su praktički pred vratima. Odluka o raspuštanju Sabora očekuje se do 25. rujna, a nakon toga raspisivanje izbora.

Datum koji će tek utvrditi predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović pasti će negdje između 25. listopada do 22. studenog, a naravno već neko vrijeme kruže kalkulacije tko će zasjesti u saborske klupe.

Od Dujmovića preko Putice do Šimac Bonačić

Glasine o tome tko će s krajnjeg juga krenuti u pohod na četverogodišnju saborsku plaću ne nedostaje. Jedini tko je zasada utihnuo nagađanja time što je otvoreno izašao vanka je predsjednik županijske organizacije HNS-a Valentin Dujmović. Naime, s adrese HNS-a tijekom prošlog vikenda pošlo je priopćenje u kojem se ističe kako je upravo Dujmović kandidat kojeg Dubrovačko-neretvanska županijska organizacija HNS-a predlaže za listu u X. izbornoj jedinci. Štoviše odluka je bila jednoglasna, a sam Dujmović je (u priopćenju) istaknuo kako ih čeka veliki posao.
– Ukoliko se s ovim prijedlogom složi i središnjica Stranke onda nas očekuje veliki posao u X. izbornoj jedinci. Ali tko god na kraju bude naš kandidat u ovoj izbornoj jedinici, Dubrovačko-neretvanski HNS ponovno će pokazati svoju organizacijsku snagu – poručio je Dujmović.

Više o ovoj temi pročitajte u novom broju DuLista, koji se od srijede nalazi u prodaji.

 

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist