Crna kronika

Izbjegavao pješake i teže ozlijeđen

Izbjegavao pješake i teže ozlijeđen

Teže ozlijede zadobio je vozač motocikla koji je jučer u Kuparima izgubio nadzor nad motorom i pao. Do nesreće je došlo prilikom obilaženja zaustavljenog autobusa.

Poradi propuštanja pješaka, vozač motocikla je izbjegavajući nalet na pješake koji su prelazili kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza, izgubio nadzor nad motociklom i pao na kolnik te se teže ozlijedio, priopćili su iz PU DNŽ.
Prometna nesreća se dogodila jučer oko 17.25 sati u mjestu Kupari, a 26-godišnjem vozaču motocikla liječnička pomoć je pružena u dubrovačkoj bolnici gdje je zadržan na liječenju.
 
12.700 KUNA KAZNE
 
Također je u četvrtak oko 9 sati na Obali Stjepana Radića u Dubrovniku, zaustavljen i kontroliran motocikl kojim je upravljao 26-godišnjak. Izvršenom provjerom utvrđeno da upravlja motociklom prije stjecanja prava na upravljanje, bez korištenja zaštitne kacige te da motocikl nije registriran. Zbog počinjenih prometnih prekršaja 26-godišnjak je uz optužni prijedlog doveden u Prekršajni sud u Dubrovniku gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu do 12 700 kuna.
 

POLICIJA UPOZORAVA
 
Dolaskom toplijeg i ljepšeg vremena te povoljnijih uvjeta vožnje, na našim prometnicama sve je veći broj motocikala i mopeda, te ovom prilikom skrećemo pozornost i ostalim vozačima na pojačanu prisutnost spomenute kategorije sudionika u prometu, odnosno, pozivamo ih na pojačani oprez.
Kako bismo što više smanjili stradavanje ove kategorije sudionika u prometu, upozoravamo vozače  mopeda i motocikala, kao i osobe koje prevoze, da se prilikom vožnje pridržavaju svih zakonskih propisa od kojih izdvajamo:
 
– da obavezno koriste zaštitnu kacigu,
– da ne upravljaju ovim kategorijama prije stjecanja prava donosno bez položenog vozačkog ispita,
– ne konzumiraju alkoholna pića prije vožnje
– poštuju ograničenja brzine kretanja
– da ne vrše preinake na svojim vozilima kojima pojačavaju snagu motora ili povećavaju razinu buke,
– ne prevoze djecu na mopedu i motociklu
– da vode računa o tehničkoj ispravnosti vozila, te važnosti prometne dozvole i osiguranja vozila .

 

Pročitajte još

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist