Zanimljivosti

IZABRAO LONELY PLANET Hrvatska u top 10 svjetskih zemalja za 2024.

Odlične vijesti i još bolje najave za Hrvatsku stižu iz Lonely Planeta, jedne od vodećih svjetskih travel platformi i specijaliziranih medija za putovanja. Lonely Planet je povodom obilježavanja 50. obljetnice objavio popis 50 najboljih svjetskih destinacija u pet kategorija, a svoje je mjesto u kategoriji top 10 zemalja koje treba posjetiti u idućoj godini zauzela i Hrvatska.

-Izbor Lonely Planeta potvrđuje status Hrvatske kao jedne od najkvalitetnijih, a pritom i najljepših svjetskih zemalja čija je globalna vidljivost sve veća. Prirodna baština, bogata kultura, ljubaznost ljudi, ali i snažni pokretači napretka različitih aspekata turizma okosnica su naše ponude koja je sve prepoznatljivija i na cjelogodišnjoj razini. Vjerujem da su se naši brojni gosti već uvjerili u atraktivnost hrvatske turističke ponude i zalaganje cjelokupnog hrvatskog turističkog sektora, dok će se oni budući u to tek uvjeriti – istaknuo je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, naglasivši važnost održivosti u razvoju, ali i promociji održivog turizma jer bilježimo sve više putnika koji prate ekološke trendove.

Lonely Planet je opisao Hrvatsku kao zemlju prekrasne obale obasjane suncem, s mnoštvom otoka i otočića te izazovnim planinama i povijesnim gradovima. U opisu je istaknut i ulazak Hrvatske u schengenski prostor, otvaranje Pelješkog mosta te drugi infrastrukturni projekti, a sve navedeno su samo neki od sinonima za Lijepu našu zahvaljujući kojima se Hrvatska našla u društvu najboljih zemalja.

Dodajmo kako su uz Hrvatsku svoje mjesto na popisu našle i zemlje kao što su Mongolija, Indija, Maroko, Čile, Meksiko i dr., a osim popisa najboljih zemalja objavljene su i liste najboljih svjetskih destinacija u kategorijama za najbolju održivu destinaciju, najbolji grad, najbolju regiju te u kategoriji destinacija s najboljom vrijednosti za uloženi novac. Cjelokupan poredak destinacija Lonely Planeta po kategorijama možete pronaći putem ove poveznice.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1648. Pokopana Cvijeta Zuzorić

Dulist

Ivica Ban: Frankovića ne brine što koncesiju nema ni njegov kum koji ima “privatnu” rivu stotinjak metara od Knežević

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1870. U Cavtatu rođen Frano Supilo

Dulist