Zanimljivosti

Iza nas je još jedno ‘Trganje u Konavlima’

Iza nas je još jedno 'Trganje u Konavlima'

U vinogradu OPG Iva Karamana u Pridvorju u nedjelju je organizirana deseta manifestacija Trganje u organizaciji Agroturizma Konavle. Predivan dan, mnoštvo posjetitelja, zanimljiv program i odlična atmosfera obilježili su jučerašnji događaj. Rezultat Trganja je i oko 1700 kilograma ubranog prvoklasnog merlota kojega će domaćini preraditi u izvrsno konavosko vino kojim će se u prosincu otvoriti 15. Mirisi Božića.
Nakon dobrodošlice i predstavljanja programa manifestacije sudionici su se rasporedili po čitavom vinogradu i potrgali cijelokupni urod. Igre koje su uslijedile nakon berbe oduševile su sve prisutne. Četiri ekipe su se natjecale u mečenju grožđa na tradicijski način, cilj je bio što prije napuniti demižanu mošta od grožđa kojega su žene nogama izmečile u drvenim žetcima. Nakon neizvijesnog natjecanja pobijedila je ekipa iz Litve. Pažnju posjetitelja uz oduševljeno navijanje privukla je i igra krtolanje u kojoj su se natjecatelji nadmetali tko će ubaciti više krtola (krumpira) u sepetić, navodi se u priopćenju. Nakon dva kruga natjecanja pobijedio je gospodin Mark iz Engleske. Pobjednicima su uručene i nagrade, a svi sudionici su sa sobom mogle ponijeti zanimljiv suvenir. Certifikat na kojega su utisnuli otisak, grožđem obojanog, vlastitog stopala.
Manifestacija je nastavljena druženjem i zakuskom kojega je pripremila gastro sekcija Agroturizam Konavle.
-Važno je istaknuti da se svake godine na Trganju povećava broj turista tako da su ove godine preko polovica posjetitelja bili strani turisti koji su ovih dana boravili u Dubrovniku, Cavtatu ili u konavoskim kućama za odmor. Nisu krili oduševljenje sudjelovanjem na ovome događaju i za očekivati je da će biti najbolji promotori Konavala u svojim sredinama – ističu organizatori.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist