Županija

IZ OPĆINE NAVODE Onečišćenje mora u Srebrenom nije uzrokovano radom sustava odvodnje otpadnih voda

IZ OPĆINE NAVODE Onečišćenje mora u Srebrenom nije uzrokovano radom sustava odvodnje otpadnih voda

Zbog onečišćenja mora u Srebrenom izvršena je kontrola i pregled sustava odvodnje otpadnih voda na području naselja Srebreno, a posebno rad crpne stanice Srebreno. Kako javljaju iz Općine Župa dubrovačka, nisu utvrđene nepravilnosti u radu niti curenja unutar sustava.

Podjetimo, kako je Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije 27. lipnja 2019. godine obavijestio da rezultati analize mora za kupanje na plaži Srebreno u Općini Župa dubrovačka, uzorkovanog 26. lipnja 2019. godine, prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki parametar Escherichia coli.

-S obzirom da su rezultati uzoraka koji su sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje uzeti na lokaciji Srebreno jučer, 27. lipnja 2019. unutar graničnih vrijednosti evidentno je da se zaista radi o kratkotrajnom onečišćenju koje nije uzrokovano radom sustava odvodnje otpadnih voda. U dogovoru sa Zavodom za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, a sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje ispitivanje je provedeno i danas kako bi se utvrdilo stvarno stanje kakvoće mora i potvrdila izvrsna kakvoća kao i na svim dosadašnjim ispitivanjima – navode iz Općine Župa dubrovačka.

Pročitajte još

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist