Aktualno

Iz Mosta Dubrovnik sumnjaju na manipulacije u raspolaganju s gradskim poslovnim prostorom

Iz Mosta Dubrovnik priopćili su o razlozima svoje sumnje na moguće manipulacije i nezakonitosti s raspolaganjem s gradskim poslovnim prostorom i imovinom Grada Dubrovnika.

– Ni nakon više od pola godine i ponovljenog zahtjeva našeg odvjetnika upućenog Gradu Dubrovniku za dostavu informacija po pravu na pristup informacijama kad i gdje je, sukladno odredbama Zakona o zakupu i kupoprodaji poslovnog prostora (NN 125/11, 64/15, 112/18), Odluke o zakupu i kupoprodaji poslovnog prostora Grada Dubrovnika (“Sl. glasnik Grada Dubrovnika” br. 25/17., 12/18. i 11/19.), te Odluke o gospodarenju nekretninama u vlasništvu Grada Dubrovnika (“Sl. glasnik Grada Dubrovnika” br. 6/22), objavljen javni natječaj za davanje u zakup političkim strankama i drugim neprofitnim organizacijama poslovnih prostora u vlasništvu Grada Dubrovnika, te je li sve političke stranke i druge neprofitne organizacije – korisnici poslovnih prostora u vlasništvu Grada Dubrovnika, uredno plaćaju zakupninu za zakupljeni poslovni prostor, još uvijek nismo dobili, odnosno naš odvjetnik nije dobio, nikakav odgovor što upućuje na moguće manipulacije i nezakonitosti s raspolaganjem s gradskim poslovnim prostorom i imovinom, te nam ne preostaje ništa drugo učinkovito osim da o navedenom obavijestimo medije i javnost.

Posebnu sumnju u moguće manipulacije i nezakonitosti, ili bar na netransparentnost s raspolaganjem s gradskim poslovnim prostorom i imovinom izaziva okolnost da su pojedini poslovni prostori u vlasništvu Grada Dubrovnika dani u zakup lokalnim i/ili područnim jedinicama političkih stranaka koje već godinama nisu aktivne – stoji u priopćenju.

Pročitajte još

Orlando procvjetao od obnove

Dulist

Vodovod započeo rekonstrukciju cjevovoda na gruškoj obali

Dulist

KAKO SAČUVATI PODATKE? Google od sutra kreće s brisanjem računa

Dulist