Grad

Iz Dubrovnika ne staje ‘rijeka’ pomoći za potresom pogođenu Banovinu

Iz Dubrovnika ne staje 'rijeka' pomoći za potresom pogođenu Banovinu

Pomoć iz Dubrovnika za stanovnike potresom nastradale dijelove Banovine ni nakon skoro tjedan dana nije stala. Naši sugrađani vrijedno skupljaju potrepštine te ih i dalje šalju u ‘ranjenu’ Petrinju, Glinu, Sisak i okolna mjesta.

Članovi grupe ‘Dubrovnik za Petrinju’, kreirane u svrhu organizacije pomoći stradalim mjestima, obavijestili su kako je još jedna pošiljka spremna te će biti otpremljena u ponedjeljak ujutro.

Iz Dubrovnika ne staje 'rijeka' pomoći za potresom pogođenu Banovinu

Nakon četiri dana prikupljanja pomoći za u subotu navečer iz Dubrovnika je krenuo konvoj humanitarne pomoći u prehrambenim namirnicama, higijenskim potrepštinama, grijalicama odjeći, obući te ostaloj robi koje su brojni sugrađani nesebično donirali, istaknuli su iz Inicijative Ruka pomoći. Prikupljeno je oko 20 tona potrebitih namirnica, a pomoć ide ciljano na vrata potrebitih kućanstava. Iz Inicijative su posebno zahvalili skupini od pedesetak volontera koji su radili na prikupljanju, skladištenju i sortirajnju robe.

Iz Dubrovnika ne staje 'rijeka' pomoći za potresom pogođenu Banovinu

U još jednoj grupi na Facebooku ‘Dubrovnik za Petrinju i Sisak’ objavljeno je kako je u tijeku još jedna akcija.

-Idemo jednu udarničku akciju. Idemo do sutra do 19 sati skupit barem pola tone hrane i higijenskih potrepština. Sve to možete donijeti u caffe bar Galeb (od pumpe u Komolcu prema Brgatu).
Sutra oko 21 taj kombi s još dva druga vozila ide prema Petrinji s jednom kamp kućicom – istaknuto je.

U Petrinju su ove nedjelje pošli i članovi Interventnog tima Crvenog križa Dubrovnik, koji su obučeni i educirani za djelovanje u kriznim situacijama.

Iz Dubrovnika ne staje 'rijeka' pomoći za potresom pogođenu Banovinu

Poziv za pomoć dobilo je i nekoliko kuhara koji će se u ponedjeljak uputiti na sjever Hrvatske. No, ističu kako im je potrebno posuditi velike kuhinjske daske i sjeckalicu za povrće (cuter). Pa ako ste u mogućnosti, pomozite!

Bravo svima još jednom!

Foto: Crveni križ Dubrovnik / Dubrovnik za Petrinju / Sigurnost u prometu Dubrovnik

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist