Aktualno

Ivona Michl: ‘U Dubrovačkim muzejima inspekcijskim nadzorom nisu utvrđeni nedostaci’

ivona michl

Nakon što je DuList objavio tekst ‘Kulminacija priče o sve većem nezadovoljstvu djelatnika Muzeja? Inspekcijski nadzor u Kneževu dvoru!’, ravnateljica Dubrovačkih muzeja Ivona Michl DuListu je dostavila informaciju o rezultatima inspekcijskog nadzora koji je obavljen u Kneževu dvoru dana 28. studenog.

Prenosimo ga u cijelosti:

U Dubrovačkim muzejima inspekcijskim nadzorom nisu utvrđeni nedostaci iz područja zaštite na radu.

Inspekcijski nadzor obavljen je po pozivu zaposlenice Dubrovačkih muzeja, koja nije zadovoljna uvjetima radnih prostora, a u kojima radi dugi niz godina, od nadređenih je zatražila eventualnu promjenu radnog mjesta zbog moguće izloženosti zračenju opasnog po zdravlje. Nakon što su Dubrovački muzeji 2021. zaposlenici dostavili mišljenje tvrtki koje održavaju alarmni sustav, video nadzor i vatrodojavnu centralu, ista zaposlenica nezadovoljna dobivenim rezultatima zatražila je inspekcijski nadzor koji je obavljen 28. 11. 2022. godine.

Inspekcijskim nadzorom i uvidom u predočenu tehničku dokumentaciju za alarm, video nadzor i atestima za vatrodojavnu centralu, vidljivo je da je sva oprema koja se nalazi u Dubrovačkim muzejima suklada dozovljenom EU standardu Electromagnetic Compatibility Directive 2014/30/EU.

Izvršenim ispekcijskim nadzorom mjesta rada u uredu koji koristi zaposlenica i predočenim dokazima za sustave nisu utvrđeni nedostaci iz područja zaštite na radu.

Pročitajte još

Ursula von der Leyen ponovno izabrana za predsjednicu EU komisije!

Dulist

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist