Aktualno

IVONA MICHL O OSTAVCI To je isključivo moj osobni izbor! Ja s ovoliko godina mogu znati kako u životu mogu reagirati!

muzeji08

Razlozi za podnošenje ostavke Ivone Michl na poziciju ravnateljice Dubrovačkih muzeja su ‘osobne prirode’. Prenijeli su to njezino obrazloženje svi mediji i stvar je zaključena!?

Tragom informacija da ti ‘razlozi osobne prirode’ počivaju zapravo u neslaganjima u okviru ustanove i lošim međuljudskim odnosima kontaktirali smo Michl za obrazloženje, međutim ona ne smatra da ga duguje. Štoviše, čudi je da inzistiramo na odgovoru.

-To je isključivo moj osobni izbor! Ja s ovoliko godina mogu znati kako u životu mogu reagirati… – kazala nam je.

-Reagirati na što? – pitamo je, ali odgovor ne dobivamo, samo isčuđavanje zašto nas toliko interesiraju njeni osobni izbori.

Treba li uopće naglašavati da rad tih ustanova, pa tako i rad osoba koje su im na čelu, financiraju građani putem gradskog proračuna. Zar ti građani onda ne zaslužuju obrazloženje zašto netko na pola puta odustaje? Što je pošlo po krivu, a nešto neminovno jest?!

U ponedjeljak bi, na prijedlog Upravnog vijeća, gradonačelnik Mato Franković trebao imenovati vršitelja dužnosti koji će privremeno preuzeti vođenje Dubrovačkih muzeja te će kroz idućih mjesec dana raspisati javni natječaj za izbor novog ravnatelja ili ravnateljice.

Michl je, podsjetimo, najprije krajem 2021. imenovana vd ravnateljice i to nakon što je dotadašnja ravnateljica Julijana Antić Brautović postala pročelnica Upravnog odjela za kulturu i baštinu Grada Dubrovnika. Godinu dana kasnije imenovana je ravnateljicom.

 

 

 

 

Pročitajte još

IZ GRADA PODSJEĆAJU U tijeku je završno testiranje sustava zone posebnog prometnog režima

Dulist

400 TISUĆA STANOVA U RH JE PRAZNO Bačić: Nacionalni plan stambene politike biti će donesen do kraja godine

Dulist

Carmen Miloglav i ove sezone u Ragusi!

Dulist