Zanimljivosti

Ivica Đilović će kemijske zakonitosti objasniti na primjerima iz djela Marina Držića, Statuta…

ivica djilovic

Dubrovčanin, popularni kemičar izv. prof. dr. sc. Ivica Đilovi, održat će u Dubrovniku predavanje ‘Struktura i funkcija – koliko daleko možemo doći?’

Na zabavan i pristupačan način, uz sudjelovanje publike na atraktivnim pokusima, Ivica Đilović protumačit će nam što je tvar, od čega su tvari izgrađene, u kojim se stanjima pojavljuju i koja su njihova svojstva te gdje je granica između makroskopskog i sub-mikroskopskog svijeta. Kao poznavatelj i štovatelj dubrovačke povijesti i kulturne baštine, predavač će objasniti kemijske zakonitosti na primjerima iz djela Marina Držića, Dubrovačkog statuta i dubrovačke arhitekture.

Ivica Đilović rođen je u Dubrovniku gdje je završio osnovnu i srednju školu. Studirao je kemiju na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje je 2004. diplomirao, a 2011. doktorirao te gdje od 2005. radi na Zavodu za opću i anorgansku kemiju, od 2020. kao izvanredni profesor. Veliki trud ulaže u popularizaciju znanosti, često nastupa u javnim medijima, koordinator je najvećeg popularno-znanstvenog događanja u Hrvatskoj, manifestacije Dan i noć na PMF-u.

Predavanje se održava u organizaciji Dubrovačke baštine d.o.o. u petak, 6. listopada s početkom u 19 sati u 3. lađi Lazareta. Ulaz je slobodan.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1977. Umro utemeljitelj Umjetničke galerije Dubrovnik Kosta Strajnić

Dulist

U kojoj je dobi najbolje dati mobitel djetetu?

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1980. Umro Ivo Labaš

Dulist