Grad

Ivica Cumeljan podijelio svoja iskustva iz Domovinskog rata sa školarcima Mokošice

Ivica Cumeljan podijelio svoja iskustva iz Domovinskog rata sa školarcima Mokošice

U sklopu programa obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja ovog je ponedjeljak u svim dubrovačkim osnovnim školama održan sat povijesti, odnosno prisjećanje na Domovinski rat i najteži napad na Dubrovnik. Osnovna škola Mokošica ugostila je Ivicu Cumeljana, dubrovačkog branitelja koji se, kako je sam rekao, 1991. godine dobrovoljno javio u Hrvatsku vojsku. Bio je časnik HV-a i ratni zapovjednik.
-Sudjelovao sam u svim vojnim akcijama kako obrambenim tako oslobodilačkim tijekom Domovinskog rata na ovom području – rekao je okupljenim školarcima Cumeljan. Također je rekao kako je 1991. godine bio izvanredni student Fakulteta za fizičku kulturu u Sarajevu, a kao najbolji igrač i kapetan Župe dobio je ponudu zaigrati za HNK Dubrovnik u 1. Hrvatskoj nogometnoj ligi.
No, odbacio je i fakultet i igranje u 1. HNL te je 1991. godine uzeo pušku u ruke, a iz uniforme se skinuo tek 1996. godine.
Sat povijesti dio je tradicije prilikom obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja, a na kojem dubrovački branitelji pričaju dubrovačkim školarcima o tome kako je u Dubrovniku bilo za vrijeme rata te mladima prenose svoja iskustva, priče i događaje.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist