Kultura

Ivanino cvijeće u Pisi

Dvojezično poetično ostvarenje „Život cvijeća – La vita dei fiori“ dubrovačke pijanistice Ivane Marije Vidović od petka do nedjelje bit će među mnoštvom knjiga izloženo na poznatom Pisa Book Festivalu.

U dvorani Sala Blu, na Piazzi dei Congressi u Pisi održat će se i glazbeno – poetično predstavljanje ove knjige i glasovirskog ciklusa, bit će govora o hrvatskoj skladateljici Dori Pejačević koja je sa svojim istoimenim glasovirskim ciklusom inspirirala pijanisticu da napravi ovaj odličan skok u medij riječi iz Dorinog medija glazbe.
Zbirka pjesama je pisana na hrvatskom jeziku, no prevedena je i na talijanski od same autorice, urednice Vere Ambre, a recezent i lektor je Edoardo Cillari. Predgovor ovom pjesničkom kupletu napisale su dr. Ana Dalmatin i talijanska spisateljica Silvia Cikron Corbellini. Knjigu je islustrirao William Trivelli, a naslovnicu izradila Marusja Brautović.

„Verlainov stih iz pjesme «Umijeće pjesništva»: «Glazbe nek svud i uvijek ima» najbolje ilustrira prožimanje i stapanje pjesničkih riječi Ivane Marije Vidović i tonova iz ciklusa za glasovir «Život cvijeća» Dore Pejačević. Ivana Marija Vidović je ovim jedinstvenim ostvarenjem spoznala i izrazila vrijednost glazbe Dore Pejačević davši joj dimenziju nadvrijednosti, što životu i djelu jedne i druge umjetnice daje odbljesak vječnosti“, zapisala je dr. Ana Dalmatin
 

Pročitajte još

U MALE BRAĆE Verdijev Requiem izvest će 160 izvođača pod ravnanjem maestra Widjaje

Dulist

U ČETVRTAK Otvorenje izložbe ‘Dijalog s Držićem’ u Umjetničkoj galeriji

Dulist

KRŠĆANSKO LICE KULTURE Predstavljanje knjige ‘Vjera, umjetnost i kultura u susretu’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija