Aktualno

Ivana Ljevaković-Musladin postala doktoricom znanosti!

Ivana Ljevaković-Musladin postala doktoricom znanosti!

Na svečanoj promociji novih doktora znanosti Sveučilišta u Zagrebu, ove je subote promovirana i Voditeljica Odjela za hranu Zavoda za javno zdravstvo DNŽ dr. sc. Ivana Ljevaković-Musladin.

Dr. sc. Ivana Ljevaković-Musladin obranila je doktorski rad pod nazivom ‘Utvrđivanje enterotoksogenoga potencijala sojeva bakterije Staphylococcus aureus iz svježega sira’ 1. ožujka 2022. godine na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu. Time je stekla pravo na promaknuće u akademski stupanj doktorica znanosti iz područja biomedicine i zdravstva, znanstveno polje veterinarska medicina, znanstvene grane veterinarsko javno zdravstvo i sigurnost hrane.

-Čestitamo našoj Voditeljici na njezinom znanstvenom i akademskom postignuću – napisali su iz Zavoda za javno zdravstvo DNŽ.

Svečane promocije doktora znanosti i doktora umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu održane su u subotu u velikoj dvorani Regionalnoga centra za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe – SEECEL. Rektor prof. dr. sc. Stjepan Lakušić promovirao je novih 365 doktora znanosti i doktora umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom prve svečanosti promovirano je 184 doktorskih kandidata, a tijekom druge njih 181.

-Samo oni koji su stigli do diplome doktora znanosti i doktora umjetnosti znaju da je taj put dug i nimalo jednostavan – rekao je rektor Lakušić te istaknuo zahtjevnost doktorskoga studija kao najvišega stupnja formalnoga obrazovanja koje se temelji na samostalnom istraživanju.

Čestitavši novopromoviranima, rektor je nove doktore znanosti i doktore umjetnosti uputio da u svojem budućem radu uvijek na umu imaju kako su njihova postignuća temelj napretka zajednice u kojoj djeluju, gospodarstva i društva u cjelini. Nakon što su kandidati, odjeveni u svečane toge, izgovorili tekst prisege i rektor ih proglasio doktorima znanosti i doktorima umjetnosti, prebacili su kićanku na akademskim kapama na desnu stranu, čime su i simbolično ušli u novo i više akademsko zvanje, ističu iz Sveučilišta u Zagrebu.

Foto Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist