Aktualno

Ivana Ljevaković-Musladin postala doktoricom znanosti!

Na svečanoj promociji novih doktora znanosti Sveučilišta u Zagrebu, ove je subote promovirana i Voditeljica Odjela za hranu Zavoda za javno zdravstvo DNŽ dr. sc. Ivana Ljevaković-Musladin.

Dr. sc. Ivana Ljevaković-Musladin obranila je doktorski rad pod nazivom ‘Utvrđivanje enterotoksogenoga potencijala sojeva bakterije Staphylococcus aureus iz svježega sira’ 1. ožujka 2022. godine na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu. Time je stekla pravo na promaknuće u akademski stupanj doktorica znanosti iz područja biomedicine i zdravstva, znanstveno polje veterinarska medicina, znanstvene grane veterinarsko javno zdravstvo i sigurnost hrane.

-Čestitamo našoj Voditeljici na njezinom znanstvenom i akademskom postignuću – napisali su iz Zavoda za javno zdravstvo DNŽ.

Svečane promocije doktora znanosti i doktora umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu održane su u subotu u velikoj dvorani Regionalnoga centra za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe – SEECEL. Rektor prof. dr. sc. Stjepan Lakušić promovirao je novih 365 doktora znanosti i doktora umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom prve svečanosti promovirano je 184 doktorskih kandidata, a tijekom druge njih 181.

-Samo oni koji su stigli do diplome doktora znanosti i doktora umjetnosti znaju da je taj put dug i nimalo jednostavan – rekao je rektor Lakušić te istaknuo zahtjevnost doktorskoga studija kao najvišega stupnja formalnoga obrazovanja koje se temelji na samostalnom istraživanju.

Čestitavši novopromoviranima, rektor je nove doktore znanosti i doktore umjetnosti uputio da u svojem budućem radu uvijek na umu imaju kako su njihova postignuća temelj napretka zajednice u kojoj djeluju, gospodarstva i društva u cjelini. Nakon što su kandidati, odjeveni u svečane toge, izgovorili tekst prisege i rektor ih proglasio doktorima znanosti i doktorima umjetnosti, prebacili su kićanku na akademskim kapama na desnu stranu, čime su i simbolično ušli u novo i više akademsko zvanje, ističu iz Sveučilišta u Zagrebu.

Foto Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije

Pročitajte još

MJEŠTANI I DALJE NEGODUJU Postira se vraća na jesen. Kako preživjeti ljeto s Dorom?

Dulist

RIJEŠENO PITANJE PRISTUPNE CESTE S HEBRANGOVE Kraj Karingtonke niče kompleks s 300 stanova?

Dulist

Proizvodi za samotamnjenje su izvrsni, no treba ih znati nanijeti: Evo najčešćih pogrešaka i kako ih ispraviti

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija