Hrvatska

Istražni zatvor uhićenima za pljačku Ine, danas sastanak ministra Filipovića i Uprave

Istražni zatvor uhićenima za pljačku Ine, danas sastanak ministra Filipovića i Uprave

Svih petero osumnjičenih da su malverzacijama s plinom Inu oštetili za više od milijardu kuna ostaju u pritvoru. U Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja u 9 sati počinje sastanak s Upravom INA-e koji je sazvao ministar gospodarstva Davor Filipović. U srijedu će se održati sastanak s Nadzornim odborom, piše HRT.

Ina oštećena za više od milijardu kuna

Podsjetimo, u akciji koju su u subotu pokrenuli USKOK i policija uhićeni su direktor u Ini Damir Škugor, predsjednik Hrvatske odvjetničke komore Josip Šurjak i njegov poslovni partner Goran Husić, Škugorov otac te predsjednica Uprave tvrtke Plinara istočne Slavonije Marija Ratkić

Istražitelji sumnjaju da je Škugor od lipnja 2020. do 27. kolovoza 2022., u Zagrebu, Šibeniku i Vinkovcima povezao u zajedničko djelovanje ostale osumnjičenike pri čemu su prirodni plin kojim raspolaže Ina prodavali po cijenama ispod tržišne cijene.

Ina je u konačnici oštećena je za najmanje milijardu kuna, a okrivljenici i okrivljeno društvo su ostvarili nepripadnu imovinsku korist od najmanje 848 mil. kn., sumnjaju istražitelji. Protuzakonita zarada Škugora i njegova oca je gotovo pola milijarde kuna, dok je Goran Husić profitirao za preko 90 mil. kn, a Josip Šurjak za 68,9 mil. kn. Na računu njihove tvrtke OMS-Ulaganje ostalo još preko 200 mil. kn protuzakonito ostvarene dobiti.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist