Crna kronika

Istraga stala na vještačenju

Ivana Obad nesreća Marin Čolak Dalibor Opačak

Petnaest mjeseci nakon kobne prometne nesreće i pogibije dvadesetogodišnje Ivane Obad istraga o okolnostima nesreće stala je na prometnom vještačenju.

Podsjetimo, Obad je stradala 5. studenog 2010. godine nedaleko od odmorišta Bosiljevo kao suputnica u Ferrariju Marina Čolaka koji je nakon utrkivanja sletio s autoceste.

– Nakon što je tužiteljstvo zatražilo proširenje istrage, koja je uz Marina Čolaka uključila i Dalibora Opačka, odlučeno je da se provede vještačenje, koje je povjereno profesoru Zdravku Bukljašu s Katedre za prometna vještačenja Prometnog fakulteta. Nakon što se mjesecima ništa nije događalo, slao sam požurnice. Na kraju sam doznao da fakultet s vještačenjem nema ništa jer ga je povjerio nekom od vanjskih suradnika. Očekivao sam da će slučaj preuzeti profesor Bukljaš, kao priznati stručnjak – kazao je za Večernji list Mladen Kosijer, istražni sudac Županijskog suda u Karlovcu.

Banner 300x250 DU 1

Iz prvog vještačenja koje je obavio Vlado Arbutina, na temelju dokumenata dalo se zaključiti da bi odgovornost za nesreću osim na Čolaka, mogla pasti i na Opačka koji se s njim utrkivao "nabrijanim" Nissanom. Njih dvojica vozili su brzinom i većom od 200 kilometara na sat, a neposredno prije sudara, u slalomu između drugih vozača, kretali se brzinom znatno većom od dopuštenih 130.

U kojoj je fazi postupak i tko će ga od suradnika fakulteta obaviti još uvjek ostaje nepoznanica.

Pročitajte još

DORH traži strožu kaznu za Klevisu Ymeri jer je skrivila smrt dvije mlade osobe

Dulist

POKUŠAJ UBOJSTVA NA KORČULI Podignuta optužnica protiv 29-godišnjaka

Dulist

TJEDNO IZVJEŠĆE Zabilježena 21 prometna nesreća

Dulist