Politika

ISTA LICA NOVA STRANKA I konzervativci na izborima u Dubrovniku

ISTA LICA NOVA STRANKA I konzervativci na izborima u Dubrovniku

Istomišljenici Ruže Tomašić, odnosno članovi koji su njenim stopama napustili HSP AS okupljaju se i na jugu Hrvatske. Najavljen je i izlazak na skore izvanredne izbore u Dubrovniku, ali i Korčuli. Uskoro se očekuje i osnivanje dubrovačke podružnice konzervativaca, a koordinatorom za Dubrovnik imenovan je bivši predsjednik HSP AS Dubrovnik Slobodan Vukotić.

Naime, u Stonu je održan sastanak  incijativnog odbora Hrvatske konzervativne stranke pod predsjedanjem koordinatora, kap. Iva Silića, a tom su prilikom izabrani i koordinatori za gradove i općine.

Uz spomenutog Vukotića, za grad Korčulu imenovan je kap. Ivan Silić, za Ploče Ivica Ćopo, za Opuzen Suzana Mušan, Orebić preuzima Kazimir Opačak, Janjinu Zoran Rašić, Ston Mario Domagoj Vlahušić, Dubrovačko primorje Marin Gjivović i Trpanj  dr. Davor Jurišić.

Konzervativcima su se još priključili i Ilija Raguž, prof. Frano Pavlović te Pero Ljubišić koji je izjavio da će hrvatski konzervativci izaći samostalno na predstojeće izvanredne lokalne izbore za grad Dubrovnik i Korčulu.

Osnivanje dubrovačke podružnice očekuje se odmah nakon sutrošnjeg ustroja podružnice Orebić.

Pročitajte još

Gradski vijećnici bez zamjerki na kulturu, stavove iskazali žutim i crvenim ‘palicama’

Andrea Falkoni Račić

Katarina Doršner: Je li gradnja zračne luke Trebinje novi oblik rata prema RH?

Andrea Falkoni Račić

Franković vlasnicima Dubine: Nitko vas nije istjerao, nego vam se više puta pomagalo

Andrea Falkoni Račić