Kultura

ISPRED SV. VLAHA Svjetski dan turizma proslavit će se koncertom DSO-a

ISPRED SV. VLAHA Svjetski dan turizma proslavit će se koncertom DSO-a

Tradicionalni koncert povodom Svjetskog dana turizma, u organizaciji Turističke zajednice grada, Grada Dubrovnika i Dubrovačkog simfonijskog orkestra, održat će se u ponedjeljak, 27. rujna u 19 sati ispred crkve sv.Vlaha.

Na ovom tradicionalnom događaju nastupa već poznati Brass & Percussion septet DSO-a uz pojačanje talentiranog violončelista Vida Veljaka. Fenomenalnim programom već su oduševili dubrovačku i stranu publiku, a za ovaj koncert pripremili su vrhunske glazbene izvedbe koje je aranžirao Damir Butigan. Na repertoaru će se tako pronaći raznolik glazbeni odabir koji će se svidjeti svim uzrastima i glazbenim ukusima. Koncert će započeti zanimljivom kombinacijom tradicionalne i pop glazbe. Brassovci će izvesti I feel good, Zelena naranča, Moon river i slično. U drugom dijelu očekuju nas već popularne obrade filmske glazbe, kao što su Star Trek: The Motion Picture, The Pink Panther Theme i The inspector Clouseau Theme.

Završnicu koncerta dodatno će začiniti Vid Veljak na svojem violončelu koji se ovom septetu pridružio kako bi zajedničkim snagama ostvarili potpuno novi i dosad neiskušani koncept glazbene suradnje. Oni će svojim nastupom dodatno ugrijati publiku tango i latino tonovima kroz izvedbu Le Grande Tango i La Cumparsita. Izvest će i apsolutnu uspješnicu – Oblivion Astora Piazzolle. B&P septet DSO-a čine: Damir Butigan, Džemal Cakić, Toni Kursar, Alan Polzer, Karmen Pervitić, Ivan Kušelj i Martin Hrćan.

Pročitajte još

ZA VIKEND U TEATRU Vidi kako Lokrum pere zube

Dulist

Predstavljanje knjige Tihomira Rajčića ‘Beogradske tajne Prvog svjetskog rata’

Dulist

DANI FRANKOFONIJE Izložba i predavanje ‘Priča o markizu de Piennesu’

Dulist