Aktualno

Ispred Olge Vlahušić zvao Bajića

Ispred Olge Vlahušić zvao Bajića

– Gradonačelnik Andro Vlahušić je ispred mene nazvao Mladena Bajića i ispričao mu sve o sporna dva dopisa na što mu je ovaj kazao da to prijavi Općinskom državnom odvjetništvu

– kazala je Olga Muratti, predsjednica Gradskog vijeća Dubrovnika tijekom svog današnjeg svjedočenja na Županijskom sudu u Dubrovniku, na suđenju Andru Vlahušiću i Peru Vićanu za aferu Šipan, donosi portal Slobodne Dalmacije.

Prema  njenom mišljenju Vlahušić je bio iznenađen i zatečen kada je od svoje tajnice saznao kako u predmetu gradskog komunalnog poduzeća "Vrtlar" postoje dva dopisa od kojih je drugi izdiktirao Pero Vićan i odnosi se na kupoprodaju zgrade na Šipanu.

Prva je saslušana Jelena Pavlović, tajnica gradonačelnika Vlahušića.  

– U predmetu "Vrtlar" postoji dopis Denisu Orliću, predsjedniku Društva prijatelja dubrovačkih starina od 26. travnja 2010. godine koji je meni osobno izdiktirao gradonačelnik, a u njemu stoji kako je Grad suglasan sa kratkotočnom pozajmicom od milijun i pol kuna tom komunalnom poduzeću čiji radnici su bili tada u štrajku jer nisu primili plaću tri mjeseca. Istog dana je kasnije došao Pero Vićan i kazao kako ima nadopunu na dopis, a kako je gradonačelnik bio u gužvi obavijestila sam ga i on je odobrio nadopunu. Pero Vićan mi je zatim izdiktirao drugi dopis Denisu Orliću "da je Grad suglasan s obzirom na novo vještvo maksimalno isplatiti 2 milijuna kuna – kazala je tajnica i prepričala kako je kasnije Vićan taj drugi dopis dao Vlahušiću u njenom uredu na potpis te je kazao kako će ga sam odnijet Orliću.

Sporno je što je Andro Vlahušić mislio da se nadopuna dopisa odnosi također na Vrtlar, a zapravo se radilo o kupoprodaji bivše Općinske zgrade na Šipanu.

– Pitala sam gradonačelnika Vlahušića je li istina kako je plaćeno 5 milijuna kuna za zgradu na Šipanu, a on mi je odgovorio kako je istina, ali i kako je Revizija izvršila kontrolu i kako je utvrđeno da nije bilo nepravilnosti. Također moram kazati kako sam na Povjerenstvu za imovinu ja shvatila da je kupac zgrade DPDS, a ne Grad. Znam kako je postojala procjena izrađena na zahtjev Dubrovačkog primorja, a tada je na Povjerenstvu predloženo drugo vještačenje koje je procijenilo zgradu na nešto više od 4 milijuna kuna – istaknula je predsjednica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Olga Muratti, a donosi portal Slobodne Dalmacije.

Opisala je razgovor u gradonačelnikovu uredu, koji je tajnici Jeleni Pavlović kazao da mu donese dopis vezano za "slučaj Vrtlar" te je tada bio iznenađen kada je saznao kako postoje dva dopisa.

Nakon uvida u oba dopisa od 26. travnja 2010. godine, kada je vidio da se drugi odnosi na prodaju zgrade na Šipanu, ispričala je svjedokinja, Vlahušić je odmah nazvao Mladena Bajića i prepričao mu slijed događaja. Na Bajićev savjet, kasnije je i prijavio sve Općinskom državnom odvjetništvu.
 

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist