Aktualno

Isplate za Dubac za tri mjeseca!

Vlasnici zemljišta u obuhvatu groblja na Dupcu novce za otkup zemlje na svojim računima mogu očekivati u roku od tri mjeseca.

Rekao je gradonačelnik Andro Vlahušić na kolegiju, istaknuvši kako se u tom roku i vlasnici i Općina Župa dubrovačka mogu nadati novcima. Iz njegovih se riječi stekao i dojam kako su svi imovinsko-pravni odnosi riješeni, te da je ostalo riješiti tek tehničke detalje oko mogućnosti isplate. To i nije čudno, tim više što je gradonačelnik i nedavno, na zadnjem kolegiju gradskih komunalaca, rekao kako je ostao za riješiti samo jedan vlasnik.

No, to baš i nije tako, budući da nam je odmah nakon kolegija Ivo Liste, direktor tvrtke Groblje Dubac, rekao kako je, kada je riječ o imovinsko-pravnim odnosima, situacija uglavnom riješena.

– Većina vlasnika je suglasna, a neki su imali prijepore oko ponuđene cijene – rekao je Lise, dodavši kako je dana od gradonačelnika dobio potvrdu da će sve uspjeti riješiti. Stoga se može očekivati, rekao je, kako će kroz tri mjeseca sve biti riješeno. A na otkup zemljišta planira se utrošiti oko 21 milijuna kuna.

Kada je riječ o dokumentaciji, za groblje je predan zahtjev za lokacijsku dozvolu, a po njenom ishođenju trebao bi se raditi glavni projekt, nakon čega tek slijedi potvrda na glavni projekt. Ivo Lise istaknuo je kako bi se s gradnjom moglo početi iduće godine, ukoliko se do kraja ove riješi sva potrebna dokumentacija.

Pročitajte još

BUDITE NA OPREZU Ako dobijete ovakav e-mail, odmah ga izbrišite!

Dulist

CRNOGORSKI POVJESNIČAR PROF. DR. SC. BOBAN BATRIČEVIĆ Milatović je hibrid velikosrpstva i populizma!

Barbara Đurasović

PRVA OD ŠEST U Dubrovnik uplovila brza brodica hitne službe

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija