Aktualno

Isplate za Dubac za tri mjeseca!

Isplate za Dubac za tri mjeseca!

Vlasnici zemljišta u obuhvatu groblja na Dupcu novce za otkup zemlje na svojim računima mogu očekivati u roku od tri mjeseca.

Rekao je gradonačelnik Andro Vlahušić na kolegiju, istaknuvši kako se u tom roku i vlasnici i Općina Župa dubrovačka mogu nadati novcima. Iz njegovih se riječi stekao i dojam kako su svi imovinsko-pravni odnosi riješeni, te da je ostalo riješiti tek tehničke detalje oko mogućnosti isplate. To i nije čudno, tim više što je gradonačelnik i nedavno, na zadnjem kolegiju gradskih komunalaca, rekao kako je ostao za riješiti samo jedan vlasnik.

No, to baš i nije tako, budući da nam je odmah nakon kolegija Ivo Liste, direktor tvrtke Groblje Dubac, rekao kako je, kada je riječ o imovinsko-pravnim odnosima, situacija uglavnom riješena.

– Većina vlasnika je suglasna, a neki su imali prijepore oko ponuđene cijene – rekao je Lise, dodavši kako je dana od gradonačelnika dobio potvrdu da će sve uspjeti riješiti. Stoga se može očekivati, rekao je, kako će kroz tri mjeseca sve biti riješeno. A na otkup zemljišta planira se utrošiti oko 21 milijuna kuna.

Kada je riječ o dokumentaciji, za groblje je predan zahtjev za lokacijsku dozvolu, a po njenom ishođenju trebao bi se raditi glavni projekt, nakon čega tek slijedi potvrda na glavni projekt. Ivo Lise istaknuo je kako bi se s gradnjom moglo početi iduće godine, ukoliko se do kraja ove riješi sva potrebna dokumentacija.

Pročitajte još

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

POMOZIMO MALENOM ROKU Trogodišnjaku dijagnosticiran tumor na mozgu

Dulist