Hrvatska

ISPLATA USKRSNICA Pogledajte kolike iznose daju državne tvrtke?

start paket euri 50 centi jedan euro 2 eura 10 centi 1

Ove godine Uskrs pada na zadnji dan mjeseca ožujka te zbog toga objavljujemo koliku će uskrsnicu dobiti djelatnici u nekoliko državnih i javnih tvrtki koje rade na području Dubrovnika. Iznosi bi trebali otprilike biti od 100 do 400 eura. Međutim, državne firme najviše isplaćuju iznose od 130 do 150 eura objavljuje Dnevnik.

HEP će sukladno novom Kolektivnom ugovoru za razdoblje 2024.-2025., sklopljenim u listopadu 2023. za Uskrs 2024. isplatiti u iznos od 132,72 eura neto po radniku te će obuhvaćati njih 10.300.

INA svojim radnicima isplaćuje uskrsnicu u iznosu od 132,72 eura neto u putem INA beneFIT kartice. Ovom isplatom je obuhvaćeno više od 8 tisuća djelatnika.

Hrvatska pošta sukladno Kolektivnom ugovoru svake godine za 9 tisuća radnika svake isplaćuje tri jednokratne prigodne nagrade, i to za Uskrs, Božić i u obliku regresa. U ovom trenutku još nije donesena odluka o iznosu ovogodišnje prigodne nagrade povodom Uskrsa. Međutim, lani su isplatili jednokratnu prigodnu nagradu u iznosu od 132,72 eura.

I za kraj će 475 radnika zaposlenih u Hrvatskim cestama, sukladno Kolektivnom ugovoru, biti isplaćena uskrsnica u iznosu od 150,00 eura. Uskrsnica se isplaćuje svim zaposlenicima (474 radnika) Hrvatskih cesta, osim predsjedniku i članovima Uprave Hrvatskih cesta.

Pročitajte još

GLUMICA ZRINKA CVITEŠIĆ Ne sjećam se kad mi je netko toliko prirastao srcu kao što je Jele

Ivana Mijić Vulinović

HRT uveo cjelogodišnju pristojbu: Iznajmljivači apartmana nezadovoljni novom odlukom

Dulist

Prvi rast stanovništva u Hrvatskoj nakon desetljeća iseljavanja

Dulist