Aktualno

IPAK SE MOŽE Gruška placa gradit će se za 4,7 milijuna kuna! I dobit će podno grijanje!

IPAK SE MOŽE Gruška placa gradit će se za 4,7 milijuna kuna! I dobit će podno grijanje!

Tvrtka PerMat d.o.o. poslala je ponudu dubrovačkom komunalnom društvu Sanitat na iznos od 4,7 milijuna kuna (bez PDV-a) za rekonstrukciju i sanaciju gruške place. Iako je ponuda pristigla po završetku javnog natječaja o njoj se ozbiljno razmatra, a kako doznajemo iz krugova bliskih Sanitatu, najvjerojatnije će se pristupiti poništenju te raspisivanju novog kruga javnog nadmetanja. Poništenje natječaja zazivao je proteklih dana vijećnik Maro Kristić, koji smatra kako ovo nije pravo vrijeme za graditi placu po cijeni od gotovo 17 milijuna kuna s PDV-om.

PerMat, tvrtka sa sjedištem iz Dubrovnika, točnije Topolog, ovim je pokazala kako se može i u Dubrovniku graditi po zbilja realnim cijenama. Podsjetimo, proteklih mjeseci došlo je do vrtoglavog napuhavanja cijene rekonstrukcije gruške place slijedom čega su i ponude dosegnule gotovo sam prag nanovo procijenjene vrijednosti. Prva ponuda dostavljena je na iznos od 13,6 milijuna kuna bez PDV-a, a druga na iznos od 14,7 milijuna kuna bez PDV-a. Podsjetimo i to da se s tvrtka PerMat cijenom od 4,7 milijuna kuna približila gradnji place u Metkoviću.

Ovu informaciju nadležni nisu željeli službeno komentirati, međutim saznajemo kako je među stavkama nove ponude uvršten i jedan potpuno novi detalj. Tvrtka PerMat će, naime, potpuno besplatno postaviti na cijeloj površini place podno grijanje te pomične staklene stijenke, koje će omogućiti da u zimskim uvjetima prodavači konačno ne budu na vjetrometini. Na to su, nam se, podsjetimo nedavno i sami žalili jer smatraju kako s planiranim tendama te otvorenim bočnim stranama oni rekonstrukcijom neće dobiti bolje uvjete rada.

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist