Aktualno

IPAK SE KREĆE! Potpisan sporazum o obnovi magistrale od Mosta dr. Franja Tuđmana do Ilijine glavice

frankovic skoric ugovor obnova magistrale

Konačno je, nakon godina čekanja, napravljen korak ka uređenju državne ceste D-8 na potezu od Mosta dr. Franja Tuđmana do Ilijine glavice. Naime, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić potpisali su Sporazum o suradnji na investiciji rekonstrukcije državne ceste od Mosta dr. Franja Tuđmana do raskrižja Ilijina glavica čime je ispunjen prvi preduvjet realizacije ovog značajnog kapitalnog cestovnog projekta.
Uz proširenje ceste dodavanjem jednog prometnog traka s uređenjem i izgradnjom parkirališta te nogostupa, projektom će se obuhvatiti odvodnja oborinskih voda s ceste i pripadajućih cestovnih površina tako da će se uklopiti u sustav odvodnje Grada Dubrovnika. Realizacijom ove investicije utjecat će se na kvalitetnije i sigurnije odvijanje cestovnog i pješačkog prometa te će se adekvatno riješiti oborinska odvodnja.
Hrvatske ceste sporazumom se obvezuju izraditi projektnu dokumentaciju te ishoditi sve potrebne dozvole za rekonstrukciju ceste dok se Grad Dubrovnik obvezuje izraditi projektnu dokumentaciju, ishoditi potrebne dozvole (lokacijsku i građevinsku) i izgraditi sustav oborinske odvodnje na koji će se spojiti sustave odvodnje rekonstrukcije D8. Grad je sredstva za izradu projektne dokumentacije sustava oborinske odvodnje osigurao u proračunu te pristupio izradi iste.
Omjeri sufinanciranja radova na projektu utvrdit će se i definirati nakon ishođenja građevinske dozvole, a prema obvezama koje proizlaze iz javnih ovlasti i obveza uključenih strana.
Inače, projekt se započeo još u mandati Andra Vlahušića, no do dans se nije pomaknuo s mrtve točke.

Pročitajte još

ISTRAŽILI SMO CIJENE Koliko košta večera s Michelinovom zvjezdicom?

Nora Di Leo

Ovaj se lijek povlači iz svih ljekarni

Dulist

U ponedjeljak radovi na gruškoj placi – otklanjaju se uočeni nedostatci na pokretnim tendama

Dulist