Aktualno

INVESTICIJA ‘TEŠKA’ 140 MILIJUNA KUNA Trafostanica Srđ uskoro u pogonu!

Trafostanica Srđ Bosanka

Trafostanica Srđ, investicija vrijedna 100 milijuna kuna, pred samim je završetkom. Kako javljaju iz Elektrojuga Dubrovnik, kapitalna investicija HEP – Operatora distribucijskog sustava, TS 110/20(10)kV Srđ bit će dovršena po planu, do sredine srpnja, a njeno puštanje u pogon dugoročno će poboljšati energetske prilike u Dubrovniku.

Tom prigodom direktor HEP ODS-a Željko Šimek sa suradnicima još je jednom obišao gradilište i održao koordinaciju s izvođačima radova na kojoj je izrazio svoje zadovoljstvo do sada odrađenim poslom.
– Želio bih uputiti iskrene čestitke svima jer ovo je zaista impozantna građevina. Ona je ponos svih nas, ali posebice vas koji ste ju napravili – rekao je Željko Šimek naglasivši kako je HEP ODS ovom prilikom ponovno ispred zadanih rokova za što je pohvale uputio i timu Elektrojuga zaduženom za izgradnju trafostanice.

Na njoj je do sada izvršeno više od 90 posto radova te se trenutno na vanjskim stranama rade kozmetički, dok u unutrašnjosti traju završni elektromontažni radovi. U okviru radova obnavljaju se i skalini za Bosanku, čime će stanovnicima tog naselja uskoro ponovno biti omogućena pješačka komunikacija s gradom. Ukupna vrijednost ulaganja u dovršenu trafostanicu s priključkom na gradsku srednjenaponsku mrežu iznosit će oko 140 milijuna kuna.

U pratnji direktora Elektrojuga Ante Glavora, direktor Šimek obišao je i radove na izgradnji 6 milijuna kuna vrijednog kabelskog raspleta u Mlinima preko kojega će se napajati cijelo mjesto, tamošnji hoteli te budući trgovački centar, a ujedno će osigurati dugoročnu stabilnost napajanja tog područja i omogućiti priključenje novih kupaca.

Pročitajte još

[FOTO] NA KAMPUSU Mladi sudjelovali u ‘Europskoj priči o izborima’

Dulist

Županija i Dubrovnik predstavljaju se na sajmu ATM u Dubaiju

Dulist

[FOTO] TUŽNO SJEĆANJE Položeni vijenci u spomen na poginule putnike ‘Aurore’

Dulist