Aktualno

Inspektori ordiniraju Gradom

Državni inspektori su u akciji. Na dubrovačkom području rade na suzbijanju nezakonitosti u radu, odnosno rada na crno, što uostalom rade pojačano svake turističke sezone.

Tragom informacija koje je duList dobio kako su se inspektori spustili iz Zagreba u Grad i na otok Mljet, te kako obavljaju inspekcijski nadzor nad radom kako ugostiteljskih objekata, tako i privatnih iznajmljivača, kontaktirali smo Državni inspektorat i zatražili odgovor o kakvom je točno nadzoru riječ.

Iz njihove službe Odnosa s javnošću potvrđeno nam je da se radi o kontroli provedbe propisa iz područja ugostiteljske djelatnosti i pružanja usluga u turizmu te kako je u srpnju i kolovozu prioritet otkrivanje i suzbijanje nezakonitosti u radu. Očito se država odlučila obračunati s kršenjem zakona u sferi turističkog i ugostiteljskog sektora.  
 
SURADNJA S MUP-om I SUDOVIMA
 
– Državni inspektorat osigurao je provedbu propisa iz područja ugostiteljske djelatnosti i pružanja usluga u turizmu te prijave i odjave turista, obračuna, naplate i uplate boravišne pristojbe za vrijeme ovogodišnje glavne turističke sezone. Proveli smo sve potrebne pripremne aktivnosti, a operativno izvršavanje plana i primjena propisa unutar naših područja nadležnosti provodi se koordinirano unutar svih službi Inspektorata uz suradnju s djelatnicima MUP-a, prekršajnih sudova i turističkih zajednica. Tijekom srpnja i kolovoza prioritet je otkrivanje i suzbijanje nezakonitog obavljanja djelatnosti primjenom propisa, te zaštita gosta kroz osiguranje kvalitete usluge – istaknula je glasnogovornica Sandra Kelemen.
Na naše pitanje koliko je državnih inspektora na terenu na području Dubrovnika i Mljeta te je li točna informacija da je čak 30 mjesta za njih rezervirano u dubrovačkom hotelu Petka, odgovor nismo dobili. 

Kakve mjere će se poduzeti prema prekršiteljima i što na sve to kažu predstavnici ugostitelja, obrtnika i iznajmljivača pročitajte u novom broju tjednika duList koji se od srijede nalazi na kioscima.

Pročitajte još

WhatsApp od 1.11. neće raditi na nekim mobitelima

Dulist

PREDSJEDNIK JE SREĆKO MUSIĆ Osnovana županijska podružnica Udruge branitelja i veterana Vojne policije iz Domovinskog rata

Dulist

Tko je bez struje u četvrtak i petak?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija