Grad

IMPORTANNE RESORT ‘Istina je da nemamo građevinsku, Grad Dubrovnik nas opstruira’

IMPORTANNE RESORT 'Istina je da nemamo građevinsku, Grad Dubrovnik nas opstruira'

Nakon što je duList u svom tiskanom izdanju prvi pisao o zatvaranju gradilišta novog hotela Royal Blue u vlasništvu lanca Importanne Resort zbog nepostojanja građevinske dozvole, oglasili su se i iz Importanne Resorta.

U svom očitovanju priznaju kako zaista i nemaju građevinsku dozvolu te ističu kako ‘zapreka za izdavanje građevinske dozvole ne postoji’, ali ih Grad Dubrovnik u tome sprječava.

– Žao nam je da se na primjeru Royal Blue hotela još jednom vidi kako se koče vrijedne investicije u turističkom sektoru koji je jedan od glavnih nositelja gospodarstva u Republici Hrvatskoj. Importanne Resort je kao nositelj investicije, na vrijeme, prije pune dvije godine započeo s ishođenjem dozvola i suglasnosti. Od strane Importanne Resort-a zadovoljeni su svi traženi uvjeti propisani zakonom – ističu iz Improtanne Resorta.

Tvrde kako su ishođene sve potvrde javnopravnih tijela na glavni projekt, a isti je usuglašen s urbanističkim parametrima koje propisuje važeći GUP. Ističu kako su dobili ‘dio dozvola i čak 15 suglasnosti’ nakon čega su krenuli s pripremnim radovima.

– Importanne Resort kao investitor doveden je u nezahvalnu poziciju s obzirom da u ovom trenutku nema niti jedan mehanizam kojim bi spriječio šutnju administracije, odnosno činjenicu da od Grada Dubrovnika nikada nije dobio formalni odgovor u odnosu na podneseni zahtjev za građevinsku dozvolu. Stava smo da se prema Importanne Resort-u kao investitoru postupa s isključivom namjerom da ga se opstruira u realizaciji važnog projekta – smatraju oni.

Na kraju ipak zaključuju kako će ‘postupati sukladno odluci inspekcije te će do valjanih odluka nadležnih tijela obustaviti sve radove’.

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist