Županija

U PONEDJELJAK U Cavtatu okrugli stol o osobama s invaliditetom

U ponedjeljak u Hotelu Croatia u Cavtatu, s početkom u 16 sati, održat će se okrugli stol u sklopu projekta “Podignimo letvicu visoko”, a kojeg provode Općina Konavle i Zajednica sportova Općine Konavle, s ciljem uključivanja osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz sport.

Ciljevi Okruglog stola su upoznavanje i pregled trenutnih društvenih prilika osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju na području općine Konavle te izazova i problema s kojima se susreću u svakodnevnom životu, s posebnim osvrtom na pojedina društvena područja i primjere dobre prakse.

Zatim, provođenje rasprave o predmetnoj problematici te potrebnim poboljšanjima i rješenjima radi osiguranja ravnopravnog sudjelovanja u društvu i unaprjeđenja kvalitete života osoba s invaliditetom na području općine Konavle, prepoznavanje i sumiranje različitih mišljenja i prijedloga, posebno u svrhu izrade nove Strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom na području općine Konavle te usmjeravanja budućeg razvoja lokalne zajednice.

Poseban naglasak bit će stavljen na područja obrazovanja, zdravstvene zaštite, socijalne skrbi, zapošljavanja te obitelji i života u zajednici.

Okrugli stol će se sastojati od dva dijela: kratka izlaganja po pojedinim društvenim područjima i rasprava. Iznesena mišljenja i zaključci Okruglog stola koristit će se i prilikom izrade nove Strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom na području općine Konavle, u svrhu identificiranja relevantnih i provedivih mjera i aktivnosti.

LETAK PROGRAM Okrugli stol 24.08.2020.

PROGRAM Okrugli stol 24.08.2020.

Pročitajte još

Imate paušalni obrt? Ova će vas besplatna radionica zanimati

Dulist

DOBRE VIJESTI Županija i danas bez novih slučajeva zaraze koronavirusom, u Hrvatskoj ih samo 18

Dulist

BEZ LISTE ČEKANJA U župski vrtić upisana sva prijavljena djeca!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija