Aktualno

‘WHATSAPP’ Ako dobijete ovu poruku, ignorirajte ju!

Korisnici WhatsAppa u Hrvatskoj počeli su primati poruke od svojih kontakata u kojima ih se upozorava na ‘video Martinelli’ i WhatsApp Gold.

-Radio je danas govorio o Whatsapp Goldu. Postoji video koji će biti pokrenut sutra u Whatsappu i zove se Martinelli. Ne otvarajte ga. Ide u vaš telefon i ništa što učinite neće ga popraviti. Proširite riječ ako poznajete nekoga. Ako primite poruku da Ažurirate WhatsApp Gold * Ne otvarajte ga! Upravo su objavili da je virus ozbiljan. Pošaljite ga svima – stoji u poruci.

Iako poruka na prvi pogled izgleda kao legitimno upozorenje, zapravo se radi o prijevari koja već više od dvije godine kruži WhatsAppom, prenosi Zimo.

Video Martinelli ne postoji, a i da postoji, nitko ga korisnicima ne bi mogao pokrenuti ako oni ne kliknu na nekakvu poveznicu ili video.

No drugi dio upozorenja zapravo je legitiman. Naime, WhatsApp Gold prijevara je koja se, s vremena na vrijeme, pojavljuje na WhatsAppu od 2016. godine.

Korisnici prime ‘ekskluzivnu pozivnicu’ da instaliraju ‘ograničeno izdanje WhatsAppa’ pod imenom WhatsApp Gold, koji bi im, navodno, trebao pružati mogućnosti koje korisnici ‘običnog” WhatsAppa nemaju. Ako korisnik klikne na poveznicu, prebacuje ga se na internetsku stranicu zaraženu malicioznim kodom koji će njegov pametni telefon ispuniti virusima i malwareom.

Međutim, takav program ne postoji. Zato, ako ste dobili takvu proslijeđenu poruku, izbrišite ju, a osobi od koje ste dobili proslijedite ovaj tekst.

Izvor: Zimo

Pročitajte još

[PELJEŠAC JE ONLINE] Cijeli Jadran je od sada pokriven mjerenjima meteoroloških radara

Dulist

Od četvrtka se više ne može parkirati na prostoru ex. Radeljevića

Dulist

Dubrovnik u izboru najboljih gradova za život

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija