DuList IN

Imamo recept za Gladušin slasni chia puding

Ni sam ne znam koliko sam već puta pisala o važnosti koju pridajem kvalitetnom početku dana i najbitnijem obroku–doručku. Nikada nisam mogla shvatiti kako je moguće da je nekome prvi obrok u danu ručak. Ne samo što sam tako naučena od malih nogu, već jednostavno ne možete izbjeći silne članke o važnosti doručka.

Pripremila: Zrinka Zekulić / Gladuša

Dosta sam sklona forsiranju određenih namirnica kada ih otkrijem, a posebno je tako kada se radi o tom prvom obroku u danu. Godinama izbjegavam zobene pahuljice jer mi ne odgovaraju i strašno me napu-huju (pokušala sam ih natapati, ali problem je i dalje prisutan). Znamo da se one mogu napraviti na 1001 način pa zato stalno tražim neke druge opcije. S obzirom na to da sam se već zasitila pahuljica od riže, prosa, pira i heljde, trenutno sam pažnju opasno usmjerila prema chia sjemenkama. Osim što ih koristim kao zamjenu za jaja u raznim slasticama, obožavam ih jesti i za doručak. Noć prije ih potopim i ujutro nosim na posao. Cijela priprema je gotova u pet minuta. Ako je razlog izbjegavanja doručka lijenost, ovdje je stvarno teško izvući se na to. Osim što ih možete napraviti s raznim dodacima, dugo vas drže sitima, a unosite i vlakna koja su itekako bitna za vaša crijeva. Nadam se da će vas ova kombinacija s kivijem motivirati da potopite chia sjemenke za sutrašnji doručak. Ako niste ljubitelj kivija, iskoristite neko svoje omiljeno voće.

RECEPT:
Sastojci:
100 ml kokosovog mlijeka iz limeke(sobna temperatura, prethodno promućkajte/pomiješajte da se spoje koko-sova voda i masni dio)
100 ml zobenog/bademovog/rižing mlijeka
20 g javorovog sirupa*
žličica arome vanilije*
35 g chia sjemenki
pola avokada (oko 80 g)
1 kivi (50 g)
pola zaleđene banane (60 g)
3–4 žlice kokosovog mlijeka kao pomoć kod blendanja
maslac od orašastih plodova (opcija)
*Umjesto arome vanilije i javorovog sirupa možete staviti 1 mjericu (30 g) proteinskog praha od vanilije.

Postupak:
Chia sjemenke potopite u miješavini kokosovog mlijeka i nekog drugog, manje masnog, biljnog mlijeka. Miješajte povremeno prvih desetak minuta, kako ne bi nastale grudice. Stavite u frižider da nabubre, minimalno pola sata.Kada su sjemenke nabubrile i poprimile izgled pudinga, u blender ubacite bananu, avokado i kivi pa sve izblendajte. U čašu naizmjenično slažite sloj chia ‘pudinga’ i sloja mješavine banana/avokado/kivi, dok ne potrošite svu smjesu. Na vrh stavite žličicu maslaca od orašastih plodova i nasjeckajte bademe.Ova količina bit će dovoljna za 2–3 osobe. Pudinge možete spremiti u frižider i konzumirati ujutro ili uživajte u slasnom obroku odmah.

 

Pročitajte još

[VIDEO] SHOW STIŽE U DUBROVNIK Što će Ivana, Matej, Priscila, Zoran i Karlotti skuhati u ‘Večeri za pet na selu’?

Dulist

FOTO Svečano otvoren deseti Dubrovnik film festival!

Dulist

‘MURINA’ JE NEZAUSTAVLJIVA! Film Dubrovkinje Antonete Alamat Kusijanović pobijedio na međunarodnom festivalu Hamptons

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija