DuList IN

Imamo recept za Gladušin slasni chia puding

Imamo recept za Gladušin slasni chia puding

Ni sam ne znam koliko sam već puta pisala o važnosti koju pridajem kvalitetnom početku dana i najbitnijem obroku–doručku. Nikada nisam mogla shvatiti kako je moguće da je nekome prvi obrok u danu ručak. Ne samo što sam tako naučena od malih nogu, već jednostavno ne možete izbjeći silne članke o važnosti doručka.

Pripremila: Zrinka Zekulić / Gladuša

Dosta sam sklona forsiranju određenih namirnica kada ih otkrijem, a posebno je tako kada se radi o tom prvom obroku u danu. Godinama izbjegavam zobene pahuljice jer mi ne odgovaraju i strašno me napu-huju (pokušala sam ih natapati, ali problem je i dalje prisutan). Znamo da se one mogu napraviti na 1001 način pa zato stalno tražim neke druge opcije. S obzirom na to da sam se već zasitila pahuljica od riže, prosa, pira i heljde, trenutno sam pažnju opasno usmjerila prema chia sjemenkama. Osim što ih koristim kao zamjenu za jaja u raznim slasticama, obožavam ih jesti i za doručak. Noć prije ih potopim i ujutro nosim na posao. Cijela priprema je gotova u pet minuta. Ako je razlog izbjegavanja doručka lijenost, ovdje je stvarno teško izvući se na to. Osim što ih možete napraviti s raznim dodacima, dugo vas drže sitima, a unosite i vlakna koja su itekako bitna za vaša crijeva. Nadam se da će vas ova kombinacija s kivijem motivirati da potopite chia sjemenke za sutrašnji doručak. Ako niste ljubitelj kivija, iskoristite neko svoje omiljeno voće.

Imamo recept za Gladušin slasni chia puding

RECEPT:
Sastojci:
100 ml kokosovog mlijeka iz limeke(sobna temperatura, prethodno promućkajte/pomiješajte da se spoje koko-sova voda i masni dio)
100 ml zobenog/bademovog/rižing mlijeka
20 g javorovog sirupa*
žličica arome vanilije*
35 g chia sjemenki
pola avokada (oko 80 g)
1 kivi (50 g)
pola zaleđene banane (60 g)
3–4 žlice kokosovog mlijeka kao pomoć kod blendanja
maslac od orašastih plodova (opcija)
*Umjesto arome vanilije i javorovog sirupa možete staviti 1 mjericu (30 g) proteinskog praha od vanilije.

Postupak:
Chia sjemenke potopite u miješavini kokosovog mlijeka i nekog drugog, manje masnog, biljnog mlijeka. Miješajte povremeno prvih desetak minuta, kako ne bi nastale grudice. Stavite u frižider da nabubre, minimalno pola sata.Kada su sjemenke nabubrile i poprimile izgled pudinga, u blender ubacite bananu, avokado i kivi pa sve izblendajte. U čašu naizmjenično slažite sloj chia ‘pudinga’ i sloja mješavine banana/avokado/kivi, dok ne potrošite svu smjesu. Na vrh stavite žličicu maslaca od orašastih plodova i nasjeckajte bademe.Ova količina bit će dovoljna za 2–3 osobe. Pudinge možete spremiti u frižider i konzumirati ujutro ili uživajte u slasnom obroku odmah.

 

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist