Aktualno

IMA JOŠ MALO MJESTA, PRIJAVITE SE Uskoro prvi dubrovački TEDx susret

IMA JOŠ MALO MJESTA, PRIJAVITE SE Uskoro prvi dubrovački TEDx susret

Prvi TEDxDubrovnik s temom ‘Living tomorrow’ održat će se 28. listopada, a ostalo je tek nekoliko slobodnih mjesta za prijavu.

Objavljen je i javni poziv govornicima, kojeg možete preuzeti ovdje.

Ako se bavite pitanjem kuda ide čovječanstvo i s kakvim će se izazovima sresti u budućnosti i želite s publikom prvog TEDxDubrovnika podijeliti svoja saznanja, prijavite se za govornika!

– Zanima nas korelacija između aktualne situacije u svijetu i povijesnih ciklusa kroz koje je čovječanstvo prolazilo, demografska slika Europe sutra, izazovi u proizvodnji hrane u budućnosti, budućnost odgoja i obrazovanja, liječenje i arhitektura budućnosti, razvoj održivog turizma, budućnost komunikacija itd. Molimo Vas da nam do 27. kolovoza dostavite kratki sinopsis svog izlaganja na info@tedxdubrovnik, nakon čega će Vas kontaktirati organizacijski odbor. Radujemo se Vašem doprinosu! – kažu organizatori.

TED je apolitična neprofitna platforma posvećena širenju vrijednih ideja, obično u obliku dojmljivih jezgrovitih izlaganja. TED je nastao 1984. godine kao konferencija koja je spojila tehnologiju, zabavu i dizajn, a danas pokriva raznorodne teme – od znanosti preko biznisa do globalnih pitanja – na više od 110 jezika.

TEDx je osmišljen u duhu misije TED-a: ideje vrijedne širenja (ideas worth spreading) i omogućava samostalno organiziranje susreta po smjernicama TEDa širom svijeta. Od govornika se očekuje da u maksimalno 18 minuta održi “govor svog života” na zadanu temu. Najbolji govori mogu biti uvršteni na planetarno popularni portal TED.com.

TEDx_logo_sydney_022309

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist