Aktualno

IMA I DUBROVČANA U LIBANONU ‘Teško je riječima opisati detonaciju i udar koji nastaje nakon eksplozije’

Strašna eksplozija u utorak je zatresla glavni grad Libanona Bejrut. U tamošnjoj luci, na brodu specijaliziranom za prijevoz vozila ‘City of Rome’, koji plovi pod zastavom Ujedinjenog Kraljevstva, našlo se i 11 hrvatskih pomoraca. ‘Svi smo dobro’, rekao je je jedan od pomoraca za Morski.hr. Potvrdio je da je jedan njegov kolega ozlijeđen i trenutno je na liječenju u bolnici. Kaže nam da se radi o ozljedi ruke, stoga ne bi trebalo biti problema što se životne ugroze tiče. Brod City of Rome u luku glavnog grada Libanona pristao je u utorak oko 11 sati. Šest sati poslije toga dogodila se strašna eksplozija niti 500 m od broda u kojem su bili naši pomorci. Morski.hr saznaje da su među pomorcima u Libanonu naši ljudi i iz Dubrovnika.

– Nitko nije životno ugrožen, jaki su hrvatski pomorci – govori čovjek koji je netom prije snimio detonaciju kakvu ne pamte ni mnogi naši sudionici Domovinskog rata.

– Spasilo nas je to što nitko nije bio na palubi – priča ovaj pomorac te im je poslao snimku s broda u trenutku ekspolozije. Istaknuo je kako su bili 500 metara udaljeni od epicentra eksplozije. Dva člana posade na susjednom brodu su poginula.

– Jako neugodno iskustvo, jer teško je opisati riječima tu detonaciju i udar koji nastaje nakon eksplozije. Jer nama su se na mostu iskrivila i vrata i sreća što su svi bili u nadrgrađu. Jedino je jedan gospodin bio kod vrata i ona su mu ozlijedila ruku, no nadam se da će on biti ok.

– Najveća opasnost su krhotine koje su letjele na sve strane. To su veliki komadi željeza, kao rakete i geleri. To da vas pogodi, na licu mjesta ste mrtvi! Cijeli porat/luka je puna tih krhotina, ta detonacija je premještala cijele kontejnere po deset metara. To se ne može opisati riječima. Najbolje će vam to očitati videa objavljena na netu konkretno iz grada kako taj udar ide prema zgradama, detonacije koje razbijaju prozore. Nažalost, ima mrtvih i ovdje po okolnim brodovima – priča pomorac.

Video možete pogledati ovdje.

Izvor/Foto: Morski.hr / Video Screenshot

Pročitajte još

Hotel Croatia odvaja se o Jadranskih luksuznih hotela

Dulist

OD SRIJEDE Na kioscima vas čeka 500. broj DuLista!

Dulist

Zbog vala visokih temperatura vrlo velika opasnost od požara na Mljetu i Pelješcu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija