Crna kronika

Ilegalno preko granice za 300 eura

Ilegalno preko granice za 300 eura

Za 300 eura po glavi 38-godišnji Albanac dogovorio je za dvojicu svojih sunarodnjaka protuzakonito prebacivanje preko granice.

Trojac je zatečen u osobnom vozilu, 20. kolovoza oko 18.40 sati, u blizini graničnog prijelaza Zaton Doli. Vozilom je upravljao 38- godišnjak, dok su se kao putnici u vozilu nalazili 34- godišnjak i 31-godišnjak, svi državljani Albanije.

Provedenim izvidima utvrđeno je da je 38-godišnjak s ostalom dvojicom državljana Albanije prije nekoliko dana dogovorio protuzakonito prebacivanje državne granice uz novčanu naknadu od 300 eura po osobi.

Potom su 34-godišnjak i 31-godišnjak ilegalno prešli granicu iz Republike Crne Gore u Republiku Hrvatsku, da bi ih u Republici Hrvatskoj s vozilom čekao 38-godišnjak s kojim nastavljaju putovanje do Zaton Dola, gdje su zatečeni.

Zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog prebacivanja osoba preko državne granice, 38-godišnjak je 21. kolovoza uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Ostaloj dvojici državljana Albanije je zbog nezakonitog prelaska državne granice izrečena mjera protjerivanja iz Republike Hrvatske.

Pročitajte još

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist