Politika

Igor Legaz izlazi na izbore: ‘Pozivaju se djevojke i mladići koji će aktivno participirati u radu Gradskog vijeća’

Igor Legaz izlazi na izbore: 'Pozivaju se djevojke i mladići koji će aktivno participirati u radu Gradskog vijeća'

Igor Legaz namjerava izaći na izbore s listom za Gradsko vijeće, o čemu se danas oglasio u priopćenju. Naglasio je među ostalim da poziva djevojke i mladiće koji žele aktivno sudjelovali u radu Gradskog vijeća, ali je istaknuo i glavne programske smjernice.

-Pozivaju se djevojke i mladići, kao i svi oni koji se osjećaji mladima, a koji namjeravaju aktivno participirati u radu Gradskog vijeća, da u poruci koju će poslati na email: divlja.liga@gmail.com, osim svojih podataka i broja za formiranje viber grupe, napišu da li preko nepolitičke liste građana, žele ući u Gradsko vijeće ili žele samo biti dio takve liste, na predstojećim lokalnim izborima u Gradu Dubrovniku – naglasio je Legaz. Oni koji žele ‘ući’ u Gradsko vijeće, kaže, bit će na prvim pozicijama liste i ravnomjerno će podijeliti izborene mandate u GV.

-To znači da ako njih 6 želi postati vijećnik, a nepolitička lista poluči 2 mandata, tada će svatko biti 16 mjeseci u GV ili na primjer, ako njih 8 želi postati vijećnik, a nepolitička lista poluči 1 mandat, tada će svatko biti 6 mjeseci u GV. Svatko, dok je u GV, imat će obavezu biti ‘mikrofon’ građana i prenositi dogovorene stavove svih članova liste – naglasio je.

Kao osnovne programske smjernice nepolitičke liste građana fokusiraju se na donošenje odluka od kapitalnog značaja za Dubrovnik, odnosno odluka koje su građanima važne za kvalitetniji život, a naročito: zaštita i obnova kulturnih dobara, s posebnim naglaskom na kulu Ribarnice, Krstionicu i lužu na Ponti, uporna borba za javne prostore, osobito obalne, javna rekreacijska igrališta i zabavni centri, ekologija,  s posebnim osvrtima na probleme učestalih istjecanja kanalizacije u more i izbor lokacije za komunalno smetlište, prostorno i urbanističko planiranje, gradnja, očuvanje i održavanje pješačkih komunikacija.

-Za sada, mogu najaviti, da smo dobili načelnu suglasnost jedne stranke, koja je voljna ‘regalat’ nam svoj pečat i potpis, kako bismo izbjegli prikupljati 500 – 600 potpisa građana po trgovima i ulicama, jer ne želimo riskirati širenje zaraze coronavirusom – rekao je.

Pročitajte još

UHIĆEN BIVŠI POMOĆNIK NINE OBULJEN Davor Trupković prihvatio mito od 39 tisuća eura i Apple Watch

Dulist

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist