Aktualno

Iduća četiri dana policija svim raspoloživim snagama ‘u lovu’ na prometne prekršitelje

Na području Republike Hrvatske u narednim danima održavat će se narodni običaji krštenja mošta – ‘Martinje’, zbog čega će se na prometnicama poduzimati pojačane aktivnosti u prometu, prvenstveno u cilju sankcioniranja i suzbijanja vožnje pod utjecajem alkohola, javljaju iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Navedene aktivnosti provodit će se u sve dane održavanja Martinja, odnosno 11. i 12. studenog 2021. te tijekom nadolazećeg vikenda. Osim na prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola, obuhvatit će se i drugi prekršaji, posebno oni koji su u uzročno-posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća s najtežim posljedicama – nepropisna brzina, korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojaseva i dječjih sjedalica u vozilima, tehničke ispravnosti vozila i dr. U provođenje pojačanog nadzora uključen je maksimalno raspoloživ broj policijskih službenika kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Nadzor vozača obavljat će se na lokacijama koje su se pokazale najugroženijim u pogledu prometnih prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola.
-Posebno napominjemo da se u prvih deset mjeseci 2021. godine, na području naše Policijske uprave dogodilo 55 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači pod utjecajem alkohola,  te su u navedenim nesrećama 3 osobe zadobilo teške tjelesne ozljede, a 20 ih je lakše ozlijeđeno.
Stoga molimo sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise, prvenstveno da ne sjedaju za upravljače vozila ukoliko su prethodno konzumirali alkohol, da poštuju ograničenja brzine te da vožnju prilagode stanju i uvjetima na kolnicima – poručuju iz Policije.

Pročitajte još

BRAVO, EKIPA IZ VERANDE Andrić: Restoran je pun puncat. Hvala svima!

Dulist

‘BOŽIĆ PRIJE BOŽIĆA’ Dubrovačke tate pozivaju na još jednu hvalevrijednu akciju

Dulist

PSIHOLOGINJA NINA CRNOGORAC ŠABIĆ Mislim da možemo preživjeti još jedan ‘lockdown’. Ljudi su prilično otporni

Iva Dedo

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija