Sport

“I veći od Recca su padali u Gružu!”

Konferencija za medije pred utakmicu juga i PRO Recca

Ne treba puno pričati, treba se dokazati u bazenu – kazao je kapetan Juga Nikša Dobud jutros na tiskovnoj konferenciji uoči superderbija 5. kola LEN Lige prvaka između Juga i PRO Recca u srijedu, 29. siječnja u 17.30 sati na gruškom bazenu.

– Fizički i psihički smo spremni za utakmicu. Svjesni smo važnosti utakmice i protiv koga igramo. Recco zaslužuje respekt. Ipak, moramo se sjetiti naše situacije prije početka sezone, kada smo znali protiv koga igramo i kad nam je bio upitan prolazak skupine. Naše dobre igre u prvom dijelu sezone dale su nam za pravo nadati se prolasku na Final 6. Jedino uz vrhunsku utakmicu, pun Gruž i malo sreće možemo do pobjede. Bit će to vaterpolski spektakl, a nadam se da ćemo odgovoriti s borbenošću, željom i voljom. Napaljeni smo i jedva čekamo da počne utakmica – kazao je Dobud, koji je na upit kako odigrati protiv bivšeg suigrača Aleksandra Ivovića odgovorio: Nikako!, a potom i objasnio:

– Ivović neće početi utakmicu na beku da se ne optereti osobnim greškama. Vjerojatno će početi Gitto i Figari, a on će doći u 2. i 3. četvrtini, kad se ja malo umorim. On je vrhunski igrač, uz Bušlju najbolji bek na svijetu. Utakmicu neće odlučiti ni samo ivović ni samo Dobud. Utakmicu moramo dobiti kolektivnom igrom, pogotovo u obrani. Moramo svesti utakmicu na što manje golova, to je ključ – rekao je Dobud, dodavši kako ne očekuje veliku minutažu Mara Jokovića za Recco.

– Maro je veliki Jugaš, dolazi u Gruž, sigurno mu neće biti lako igrati. Nadam se da nas neće iznevjeriti i da će ostati veliki Jugaš! – poželio je Dobud. Jugov as Nikola Janović kazao je kako Recco jest favorit, ali i da će talijanskom prvaku biti teško u grotlu gruškog bazena pred domaćom publikom.

– Ako Jug odigra od početka jaku i skoncentriranu obranu, možemo se nadati i pobjedi – dodao je Janović. Trener Veselin Đuho kazao je kako je Recco, uz riječko Primorje, favorit skupine, a na svim pozicijama su pokriveni s dva ili tri reprezentativca.

– Bit će izuzetno teško, ali i veći favoriti su padali u Gružu i nadam se da ćemo i ovaj put odgovoriti na najbolji mogući način. Moramo od prve sekunde odigrati fenomenalnu utakmicu, vrhunsku obranu i time se možemo nadati da može pasti i moćni Recco – kazao je Đuho, dodavši kako je riječko Primorje imalo sreću što za Recco nisu nastupili Giorgetti i Joković, obojica najavljeni u sastavu za srijedu.

Đuho je podsjetio kako je Recco pred dva tjedna promijenio i trenera. Tempestinija je naslijedio legendarni Pino Porzio pa je i to motivirajući faktor za Recco.

– Čim su promijenili trenera, znači da su nezadovoljni. Činjenica jest da Recco nije dao koliko se očekivalo, s obzirom na uložena sredstva i direktno oslabljivanje Juga. Zato se i dogodila ta smjena, nadaju se boljem, ali i nas se tu nešto pita – dodao je Đuho.

– Riječ je o momčadi s ukupno 49 trofeja koja nakon četiri kola ima jednak broj bodova kao i mi. Jako su moćna ekipa, ali u Gružu pred našom publikom ne smatram ih favoritima. Povijest je pokazala da se ovdje pored Juga nitko nije uspio naigrati – izjavio je sportski direktor Juga Ognjen Kržić, dodavši kako očekuje odaziv navijača barem jednak onom od prošle subote, kada je na utakmici s Budvom M:Tel i koncert grupe Silente bilo oko dvije tisuće navijača. Kržić je komentirao i prijedlog o novoj, proširenoj regionalnoj ligi.

– Odluka još nije donesena i ništa službeno još nemamo. Liga bi bila najmanje 12, a najviše 16 klubova. Jug nije bio za takav prijedlog, naš prijedlog je Liga 10, koja bi bila puno atraktivnija, a adekvatno bi se i medijski popratila. Uz to, paralelno bi se igrala i hrvatska liga. Imat ćemo vremena još vidjeti kako će se to razviti, ali podržat ćemo regionalnu ligu. Ipak, još uvijek smatramo da bi liga bila atraktivnija s deset klubova. Pogotovo što se u slučaju lige s 16 klubova vratili u utakmice s 15 golova razlike, što nikome nije u interesu i nije bilo atraktivnosti – zaključio je Kržić.

Pročitajte još

MEĐUNARODNI MITING Deset medalja za Atletski klub Dubrovnik!

Dulist

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist