Aktualno

I ove godine učenici pale svijeće u spomen na žrtvu Vukovara

I ove godine, tradicionalno, u organizaciji Upravnog odjel za društvene djelatnosti Dubrovačko-neretvanske županija, upriličit će se paljenje svijeća u spomen na ratno stradanje Vukovara u studenom 1991. godine. Svijeće su izradili članovi i djelatnici udruge osoba s invaliditetom ‘Prijatelj’ iz Metkovića.

Kao znak odavanja počasti hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata koji su nadljudskim naporima branili Vukovar i svim nevinim civilnim žrtvama stradalim tijekom opsade i pada Grada, u gradovima i općinama diljem Dubrovačko-neretvanske županije učenici osnovnih i srednjih škola će upaliti svijeće kao izraz pijeteta prema poginulima. Diljem Dubrovačko-neretvanske županije, učenici će zapaliti svijeće u utorak 17. studenoga, ispred svojih škola, na gradskim trgovima i spomenicima braniteljima iz Domovinskog rata. U Dubrovniku će paljenje svijeća biti u 17 sati ispred crkve sv. Vlaha te od 17:30 u Vukovarskoj ulici.

Ove godine obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara održat će se uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Pročitajte još

[FOTO] Dubrovčani učili kako smanjiti rizik od katastrofa

Dulist

‘IZBJEGAO SAM SMRT’ Andrija Seifried: ‘Bio sam pet dana u genovskoj bolnici. Ali, dobro sam!’

Maria Prkut

VK JUG NA DAR DOBIO SVOJU SLIKOVNICU Priča o ježu jugašu oduševit će najmlađe, ali i one nešto malo starije!

Dulist