Aktualno

I ova godina ruši rekorde u poslovnoj avijaciji

Da se sezona na dubrovačkom području zahuktala, svjedoče nam i brojke koje je u prvih 15 dana kolovoza zabilježila Zračna luka Dubrovnik. Naime, prema riječima komercijalnog direktora Ivana Maslaća, Zračna luka je u prvih 15 dana kolovoza na 58 posto dolaznih putnika iz istog razdoblja 2019. godine, što je, naglasio je, vrlo dobar rezultat. Sve se zapravo ‘zakotrljalo’, još u drugoj polovici srpnja s otvaranjem pojedinih tržišta među kojima je i ono Velike Britanije. O porastu kojega bilježi dubrovački aerodrom najbolje govori i podatak kako se 30 posto ovogodišnjeg prometa odvilo upravo u prvom dijelu kolovoza. Trenutno, rekao je za DuList Ivan Maslać, Zračna luka ima 45 aviokompanija na redovnim linijama te smo povezani sa 61 destinacijom. Ovakve brojke za očekivati je i u nastavku kolovoza.

Sve ovisi o restrikcijama

—Ako smo u prvih 15 dana imali 73 tisuće dolazaka, isti takav broj očekujemo i u drugoj polovici mjeseca. Nadamo se da će epidemiološka situacija to dozvoliti – rekao nam je direktor komercijalnih poslova Zračne luke Dubrovnik. Najave su dobre i za rujan, no tu se, kao što to obično biva, očekuje nešto manji promet u odnosu na kolovoz. Sve naravno pod uvjetom da na inozemnim tržišta ne bude restrikcija vezanih uz epidemiološku situaciju. Već smo ranije pisali kako Zračna luka i više nego dobro stoji po pitanju rezultata na području generalne i poslovne avijacije, koja je ‘buknula’ u prošloj korona godini.

—U prvih sedam mjeseci bilježimo 73 posto bolje rezultate nego u istom razdoblju prošle godine, koja je po pitanju generalne i poslovne avijacije bila rekordna – iznosi Maslać dodajući kako Zračna luka svakodnevno ima veliki broj ovih zrakoplova.

—I dalje očekujemo odličnu situaciju po pitanju generalne i poslovne avijacije – dodao je direktor komercijalnih poslova.

—Tome je svakako pridonijela rekonstrukcija Zračne luke unutar koje su napravljene nove parkirne pozicije za zrakoplove i novi terminal generalne avijacije. Time smo postali izrazito konkurentni u odnosu na zračne luke u okruženju. Ovaj je segment poslovanja izrazito povezan s visokokvalitetnim nautičkim turizmom te se nadamo da će ti brojevi i dogodine rasti. Ono što nam ulijeva optimizam svakako jest činjenica kako je broj letova poslovne avijacije unutar pandemijske godine bolji od onih prije pandemije – rekao nam je nedavno Maslać za naše četvrto izdanje besplatnog ljetnog vodiča ‘Just Dubrovnik Summer Edition’.

Pročitajte još

PRIPAZITE SE Sljedeća tri dana temperatura u Dubrovniku ide ispod nule

Dulist

Vodovod savjetuje: Kako zaštititi vodomjere i instalacije od smrzavanja?

Dulist

DOJMOVI VJERNIKA NAKON REĐENJA ‘Prožimaju nas posebni osjećaji. Od biskupa očekujemo da nam bude pravi pastir’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija