Aktualno

I ova godina ruši rekorde u poslovnoj avijaciji

I ova godina ruši rekorde u poslovnoj avijaciji

Da se sezona na dubrovačkom području zahuktala, svjedoče nam i brojke koje je u prvih 15 dana kolovoza zabilježila Zračna luka Dubrovnik. Naime, prema riječima komercijalnog direktora Ivana Maslaća, Zračna luka je u prvih 15 dana kolovoza na 58 posto dolaznih putnika iz istog razdoblja 2019. godine, što je, naglasio je, vrlo dobar rezultat. Sve se zapravo ‘zakotrljalo’, još u drugoj polovici srpnja s otvaranjem pojedinih tržišta među kojima je i ono Velike Britanije. O porastu kojega bilježi dubrovački aerodrom najbolje govori i podatak kako se 30 posto ovogodišnjeg prometa odvilo upravo u prvom dijelu kolovoza. Trenutno, rekao je za DuList Ivan Maslać, Zračna luka ima 45 aviokompanija na redovnim linijama te smo povezani sa 61 destinacijom. Ovakve brojke za očekivati je i u nastavku kolovoza.

Sve ovisi o restrikcijama

—Ako smo u prvih 15 dana imali 73 tisuće dolazaka, isti takav broj očekujemo i u drugoj polovici mjeseca. Nadamo se da će epidemiološka situacija to dozvoliti – rekao nam je direktor komercijalnih poslova Zračne luke Dubrovnik. Najave su dobre i za rujan, no tu se, kao što to obično biva, očekuje nešto manji promet u odnosu na kolovoz. Sve naravno pod uvjetom da na inozemnim tržišta ne bude restrikcija vezanih uz epidemiološku situaciju. Već smo ranije pisali kako Zračna luka i više nego dobro stoji po pitanju rezultata na području generalne i poslovne avijacije, koja je ‘buknula’ u prošloj korona godini.

—U prvih sedam mjeseci bilježimo 73 posto bolje rezultate nego u istom razdoblju prošle godine, koja je po pitanju generalne i poslovne avijacije bila rekordna – iznosi Maslać dodajući kako Zračna luka svakodnevno ima veliki broj ovih zrakoplova.

—I dalje očekujemo odličnu situaciju po pitanju generalne i poslovne avijacije – dodao je direktor komercijalnih poslova.

—Tome je svakako pridonijela rekonstrukcija Zračne luke unutar koje su napravljene nove parkirne pozicije za zrakoplove i novi terminal generalne avijacije. Time smo postali izrazito konkurentni u odnosu na zračne luke u okruženju. Ovaj je segment poslovanja izrazito povezan s visokokvalitetnim nautičkim turizmom te se nadamo da će ti brojevi i dogodine rasti. Ono što nam ulijeva optimizam svakako jest činjenica kako je broj letova poslovne avijacije unutar pandemijske godine bolji od onih prije pandemije – rekao nam je nedavno Maslać za naše četvrto izdanje besplatnog ljetnog vodiča ‘Just Dubrovnik Summer Edition’.

Pročitajte još

PUŠAČI POZOR Još jedna kompanija povisuje cijene cigareta

Dulist

NORDIJSKO HODANJE I PJEŠAČENJE U KONAVLIMA Organizirane 3 rute, za svakoga ponešto

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1895. Rođen slikar Ignjat Job

Dulist