Aktualno

I Jugaši u registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica

I Jugaši u registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica

Naši su se momci jutros upisali u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica – napisali su iz VK Jug CO na svom Facebooku.

Jugaši su se tako priključili akciji upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica koja se ove subote održala u dvorani Sv. Ivana Pavla II – Samostan Sv. Klare od 9 do 13 sati.
Ova se akcija organizirala u suradnji Zaklade Ana Rukavina i Odjela za transfuziju Opće bolnice Dubrovnik, na inicijativu dr. Vesne Polande Lasice, uz podršku uprave Opće bolnice Dubrovnik i njenog ravnatelja, doc. dr. sc. Marija Bekića, kako bi se oboljelim osobama u Hrvatskoj, ali i svijetu, pomoglo u potrazi za podudarnim darivateljem.

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Pročitajte još

[VIDEO/FOTO] ‘SA REGALA, IZ BURALA’ Modna revija nošnji i nakita Župe dubrovačke

Dulist

IZBRIŠITE IH Ove Android aplikacije kradu osobne i bankovne podatke!

Dulist

ZBOG POLUMARATONA Kuda sutra voze Libertasovi autobusi?

Dulist